PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na drva KOB Koželj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam isti komplet KOB + Eragon in je že drugo sezono vse ok! Mi je všeč, da so bili ob mojih vprašanjih oboji takoj na razpolago!!
Ravno danes očistil peč KOB in gorilec Eragon po enem tednu.Poraba 10 vreč peletov in lopata pepela.Drugače pa špila brez problemov.
Lp,Dorjan
zupi13 Napisal:Imam isti komplet KOB + Eragon in je že drugo sezono vse ok! Mi je všeč, da so bili ob mojih vprašanjih oboji takoj na razpolago!!

Dorjan65 Napisal:Ravno danes očistil peč KOB in gorilec Eragon po enem tednu.Poraba 10 vreč peletov in lopata pepela.Drugače pa špila brez problemov.
Lp,Dorjan

Tudi pri meni gorilec četrto sez. špila v nulo, je bila preko proizvajalaca (Anrej) pred kratkim tudi posodobljena elektronika. Ker pa imam drugačno peč od vajine me zanima, ali mi lahko zupata nastavitve gorilca, ter ali imata tudi vgrajeno čiščenje. Pa mal mi zaupajta tudi glede izolacije hiše, kvadrature ipd..

Se na prispevku glede gorilca Eragon ne dogoja nič, zakaj :lol: .

Hvala.
Pozdravljen!
Hiša na obali s fasado brez izolacije (fasada narejena 1996) dve etaži spodaj 40 ,zgoraj 80m2 ,alu okna nastavitve gorilca ( 65 stopinj,15 sek.pavze 3 sek.dela polž, čiščenje kurišča dodatno narejeno z ročnim vpihom zraka iz kompresorja,ko vklopiš vetiliranje spustiš iz kompresorja zrak(odprem pipico in parkrat za trenutek spustim zrak v gorilec in s tem spiham kurišče.

LP,Dorjan
[quote="Dorjan65"]čiščenje kurišča dodatno narejeno z ročnim vpihom zraka iz kompresorja,ko vklopiš vetiliranje spustiš iz kompresorja zrak(odprem pipico in parkrat za trenutek spustim zrak v gorilec in s tem spiham kurišče".

Ne razumem teh navedb " ročni vpih", pa tudi ne kakšno pipico pa odpiraš?

Saj vendar vse poteka avtomatsko, no možno je tudi ročno to sicer vem in malokrat uporabljam.

Res ne razumem zakaj ne avtomatsko kot to omogoča gorilec, tale pipica pa mi sploh ne gre z glave (saj je vendar elektro. mag. ventil za to).

lp
Jaz namesto elektromagnetnega ventila imam napeljano cev za zrak iz gorilca in na koncu malo pipico s katero odprem zrak iz kompresorja in mi vpihne zrak .To storim enkrat na teden.

LP,DORJAN
Sploh ne razumem.
1 2
Iskanje po temi