Objave: 12
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Kakšne so vaše izkušnje z KOB pečjo, ker sem danes dobil ponudbo za 30kw (imamo 14 radjatorjev) peč 800 evrov.
Sprašujem pa zato, ker nam je Viadrus u22 spuščala (dosti živcev in drv je požrla).
Skratka moram kupiti novo klasično peč na drva neki srednji razred, zato s predlogi na dan.
LP
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
peč v srednjem ravngu ni 800 EUR zgolj to.
Samega proizvajalca pa žal nepoznam, takod a tudi težko komentiram. A če je cena odraz kakovosti..se bojim da bi znale biti tudi s to na dolgi rok težave (ugibam).
Objave: 112
Teme: 0
Ocena:
0
KOB dela Kozelj iz Sentjurja. Delavnico ima ze dolgo let. Dela tudi bojlerje, zalogovnike cisterne za olje mislim da tudi radiatorje. Kvaliteta peci najbrz ni slaba. Poznam nekoga ki jo je vgradil pred cca 5 leti in do sedaj je bp. Mi je pa zadnjic en tip govoril o peceh feroli ali nekaj takega. Jo je kupil in je bila dost ugodneje kot viadrus od etixa.
Objave: 203
Teme: 6
Ocena:
0
Jaz imam 25 kW 2 leti... do sedaj zadovoljen.
Predlagal mi jo je kolega, ki montira peči/centralne, kajti z njimi naj nebi bilo težav in delajo BP.
Lp
Objave: 12
Teme: 1
Ocena:
0
Pepo kakšen je izkoristek peči, koliko drv pokurite, kako velika so nalagalna vrata...
Koliko radjatorjev ogrevate, ker sem v dilemi, če je 30 kw dovolj močna za 14 radiatorjev.
Prosim, če mi napišete malo več podrobnosti, ker peči še nisem videl, oziroma da ne hodim zastonj iz notranjske v Sentjur na izlet.
Hvala in LP
Objave: 71
Teme: 13
Ocena:
0
Tudi jaz nameravam kupiti to peč,saj bi lahko z njo kuril na pelete in po potrebi tudi drva. Ker na internetu ni mogoče najti peći v prerezu in bolj konkretnih podatkov bi prosil nekoga,ki jo že ima da pove kaj već o tej peči.(kako je narejena,izkoristek,kakšno je kurišče,rešetka, pot dimnih plinov ...)
Objave: 289
Teme: 4
Ocena:
0
te peči so zelo podobne Pavličevim, ne vem pa katere so boljše.
Objave: 1828
Teme: 4
Ocena:
0
Mi smo imeli neko majhno do sedaj, s samo pečjo kakšnih 20 let ni bilo tehničnih težav. Ven je šla zato ker je bil cel sistem faljen (oziroma poceni varjanta).
Kolegu je zadnjič po 30 letih spustila (mislim da 25 al 30kw) in je šel spet isto iskat.
Objave: 2182
Teme: 44
Ocena:
0
tele peči od koželja so daleč od slabih. v hiši mojih staršev je brez težav delala 24 let. peč sploh še ne bi bilo potrebno menjati, če se ne bi v bojlerju nabralo tako veliko vodnega kamna. ziher bi delala še par let.
naš ata je potem zaslišal sodelavca, ki ima njihovo peč 5 let - ga je zanimalo, če so še tako dobre. sodelavec je povedal, da je zadovoljen. in tako imajo starši sedaj že novo peč. spet koželjevo. ker je bilo z njo na začetku nekaj težav (za krivca se je nato izkazala še nezadostna prezračenost radiatorjev), so bili tudi pri njih zelo odzivni z napotki kaj preveriti itd.
tako da tele peči so veliko muzike za dan denar.
(pa tole ni reklama, nimam jaz nič od tega, se bo pa njihova peč verjetno znašla tudi v najini novogradnji).
Objave: 699
Teme: 12
Ocena:
0
Je sicer nimam, ampak če mi bo moja 20 let stara Buderuska kaj ponagajala (še nič ne kaže na to), jo bom zamenjal z KOBOM. To pa zato ker imam Eragonov gorilec na pelete, in po podatkih fakultete v Mariboru je ta peč z tem gorilcem zelo dobra pogruntavščina.. Praktičnih izkušenj pa nimam.
Osebno da.
Objave: 45
Teme: 14
Ocena:
0
Koželj in Vreček sta si zelo podobni, Pavlič ima malo drugačno zasnovo, ki morda pri peletnem gorilcu pride celo bolj do izraza kot pri drvah.
V srednjem delu kjer je največja moč gorenja ima na zadnji steni izbočeno, sam proizvajalec temu pravi 'kajla'. Tu se zadržuje večja količina vode za večji odjem. Ima pa manjši odvzem dimnih plinov kasneje - dva prekata.
Sam imam Pavličevo peč staro več kot dvajset let. Trije znanci imajo novejšo Pavličevo, enemu je to že druga.
KOB in Vreček imata dva kolega tudi že vsak več kot deset let. Oba zadovoljna. Predvsem so te peči hvaležne, ker lahko kuriš skoraj vse kar ima vonj po drvah.
Ferroli jih pa ima sedaj kar precej meni osebno ni všeč, menim, da ima slab odjem, prej se zapaca in tudi težje jo je čistit, me ni prepričala, tako kot ne gorilec P7. Govorim iz lastnih izkušenj!
Okvals - se strinjam s teboj. Dobra kombinacija je to z Oregonom. Ima tudi Vreček dober rezultat testa peči s peletnim gorilcem. Je na netu objavljen, če koga zanima.
Objave: 2182
Teme: 44
Ocena:
0
okvals, no, tale tvoja info glede tega gorilca bo pa tut nama verjetno prav prišla :-) v glavnem, jaz sem se mogla oglasit zaradi "namiga/ugibanja", da bi znale s temi pečmi na dolgi rok bit težave ;-) pomoje je verjetnost za težave čist ista kot pri ostalih podjetjih.
Objave: 5
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni! Imam to peč že od leta 2009,do letos kuril na drva in od letos imam na vrata spodaj montiran gorilec na pelete Eragon,tako da lahko kurim drva ali pelete.Imam 30kw peč.Na spletni strani KOB KOŽELJ ni nič? Na spletni strani Eragon- je tudi ta peč nekje na sliki z gorilcem.Ne rabiš zamenjave vrat za kurjenje s peleti - drva .
LP,Dorjan :?