29.6.2012 ob 12:36
Z bratom imava v lasti zazidljivo parcelo na vasi s staro hišo, ki pa je vseljiva, v njej je živela babica do pred kratkim. Razmišljamo kako bi bila naboljša varjanta za delitev te parcele, glede na to, da bi brat hišo rad zadržal kot vikend, ne bi živel v njej, mi pa načrtujemo še enega otroka in bi nam prišla prav večja hiša (zdaj smo v dvosobnem stanovanju). Ker je zazidljiva parcela nad 1000m2, bi se lahko zgradila tudi še ena hiša. Torej varjante so:
-ocenit premoženje in se zmenit kdo da komu denar in se prepiše neprem. na drugega
-prodajat to se v teh časih itak ne splača, niti ne pride v poštev ker bi rad brat imel za vikend,
-zgradit novo hišo zraven stare, s tem da bi morali plačat visok komunalni prisp. in vse nove priključke
-vzamemo mi hišo in brat zgradi zraven majhen vikend.
kaj bi se vi odločili oz. kaj bi bilo najpametneje za oba, ker se zaradi tega ne mislim kregat.
Hvala za nasvete.
-ocenit premoženje in se zmenit kdo da komu denar in se prepiše neprem. na drugega
-prodajat to se v teh časih itak ne splača, niti ne pride v poštev ker bi rad brat imel za vikend,
-zgradit novo hišo zraven stare, s tem da bi morali plačat visok komunalni prisp. in vse nove priključke
-vzamemo mi hišo in brat zgradi zraven majhen vikend.
kaj bi se vi odločili oz. kaj bi bilo najpametneje za oba, ker se zaradi tega ne mislim kregat.
Hvala za nasvete.