Objave: 322
Teme: 20
Ocena:
0
Na zaenkrat še kmetijskem zemljišču (po novem OPN-ju bo zazidljivo) ima znanec že zgrajen objekt :roll: . Od lastnika zemljišča je dobil soglasje, da objekt lahko zgradi, sedaj bi pa želel odkupiti še zemljišče, da bo uredil dokumentacijo.
Zanima me ali obstaja še kakšen drug način in ne preko oglasne deske na UE.
Objave: 155
Teme: 29
Ocena:
0
Tudi mene zanima ali obstaja kaka druga pot za nakup kmetijskega zemljišča, kot preko objave na oglasni deski. Kupujem kmetijsko zemljišče sadovnjak z vikendom in sedaj, tik pred podpisom pogodbe izvem, da mora to iti najprej na oglasno desko. Sem poklical na občino in notarja, oba sta potrdila. Na upravni enoti mi je referentka samo povedala, da so včasih to delali z darilno pogodbo, da so se izognili objavi na oglasni deski. Je morda še kakšna varianta, da se izognem objavi na oglasni deski?
Objave: 155
Teme: 29
Ocena:
0
Mogoče kdo ve, če bi se dalo to rešiti preko darilne pogodbe, ampak s prodajalcema nismo v sorodstvenem razmerju?
Objave: 546
Teme: 10
Ocena:
2
Po moje bi se mogoče dalo edino vzet v najem za dobo 99 let npr., s predplačilom (kupnina) in z možnostjo odkupa po dobi najema za 1€. Kot nekakšen mal čuden lizing? Pojma nimam če bi to šlo, pač nabijam nekaj. 8)
Objave: 59
Teme: 0
Ocena:
0
Na oglasno desko, zraven pa napisat kupec znan
Objave: 66
Teme: 1
Ocena:
0
Kdo pa hodi čekirat oglasno desko na UE?
Razen če ob najavi prodaje iz UE obvestijo vse mejaše, ki imajo predkupno pravico...
Ali pa če referentka na UE pozna zadevo in je sosed na parceli njen dober prijatelj...
Po moje ni drugega problema kot izguba 30 dni.
IMHO.
Objave: 251
Teme: 79
Ocena:
1
Mene pa zanima ali za zemljišče, ki je po vrsti rabe travnik, dejanska raba kmetijsko zemljišče ima pa možnost gradnje, torej je zazidljivo obstaja predkupna pravica in je potrebno objavit na oglasni deski v občini?
Ali ta predkupna pravica velja samo za zemljišča, ki niso zazidljiva ( njiva, travnik, sadovnjak itd..) ?
Lp
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
Gleda se namenska raba. Če je stavbno potem ni postopka odobritve na UE.
Objave: 23
Teme: 3
Ocena:
0
Če je 1 m kmetijskega je potrebno speljati postopek na UE.
Temu se ni mogoče izogniti, tudi darilo po novem ni več možno v tvojem primeru.
Objave: 189
Teme: 8
Ocena:
0
Kaj pa cena? Če imaš parcelo, cena dogovorjena na 100.000 €, potem pa pride nekdo s predkupno, pa hoče kupit, samo ne za toliko €?
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Kot vem, uveljavljanje predkupne pravice pomeni, da sprejme ponudbo v celoti, torej tudi ceno.
Če je cena 100.000, potem mora ponuditi 100.000.
Če ponudi manj se šteje, da ponudbe ne sprejema, torej tudi ne uveljavlja predkupne pravice.