PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Na zazidljivi parceli ni dovoljena gradnja-sprememba OPPN?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
rklinc Napisal:No, o takem primeru sem govoril.

Pri nama so postopek vodili skupaj z zasebnim investitorjem, ki je bil krivec za celo vrsto zamud. Na koncu se je zgodilo, da je mestni svet njegovo pobudo zavrnil, proti nama pa niso imeli nobene pripombe. Kolikor sem izvedel, je mestni svet na seji na pobudo župana zadevi razdružil in so najino zadevo potrdili, tisti zasebni investitor pa še danes, leto in pol po tem, nima OPPNja.

Kako je bilo pa to pravno rešeno pa ne vem. In ne, nisva imela nobenih vez nikjer. Očitno sva se jim zasmilila...

Situacija: V prostorskih aktih je definirano, da se neko območje ureja (približno 20 000m2) ureja z OPPN. Ali je možno, da se OPPN izdela (in sprejme) samo za del tega območja?
JaK9 Napisal:
rklinc Napisal:No, o takem primeru sem govoril.

Pri nama so postopek vodili skupaj z zasebnim investitorjem, ki je bil krivec za celo vrsto zamud. Na koncu se je zgodilo, da je mestni svet njegovo pobudo zavrnil, proti nama pa niso imeli nobene pripombe. Kolikor sem izvedel, je mestni svet na seji na pobudo župana zadevi razdružil in so najino zadevo potrdili, tisti zasebni investitor pa še danes, leto in pol po tem, nima OPPNja.

Kako je bilo pa to pravno rešeno pa ne vem. In ne, nisva imela nobenih vez nikjer. Očitno sva se jim zasmilila...

Situacija: V prostorskih aktih je definirano, da se neko območje ureja (približno 20 000m2) ureja z OPPN. Ali je možno, da se OPPN izdela (in sprejme) samo za del tega območja?
OPPN se lahko dela tudi samo za določeno parcelo, vendar je potrebno pred tem izdelati stokovne podlage in vse kar paše zraven za celotno območje. Seveda je logično da si plačnik vsega tega ti.
Živjo vsem,

sem obljubila, da vas obvestim, kaj smo rešili oz. kako se odvija: z še enim pobudnikom smo občino uspeli relativno enostavno prepričati o sprožitvi postopka spremembe OLN dotičnega kraja. Ravno včeraj je bil sprejet sklep o postopku Sprememb in dopolnitev OLN kraja. Za naju se je zaenkrat zelo lepo razpletlo, saj želi še občina narediti določene spremembe, hkrati pa je drugi pobudnik "velika riba" in je njegova sprememba OLN povezana z veliko finančno investicijo zanj - tako da je bilo potem odločeno financiranje manjši del s strani občine, večji del s strani tega investitorja, midva pa ne nosiva stroškov Smile Smile Smile.
Občini sva posredovala idejni načrt postavitve hiše na parceli. Ker pa imava veliko parcelo, v celoti stavbno zemljišče, sva šla še korak dlje: v najini idejni zasnovi smo parcelo razdelili na dva dela (predvidena parcelacija) in na njej predvideli dve hiši. Najin plan je, drugi del parcele oz. bodočo novo zazidljivo parcelo prodati in z izkupičkom financirati najino gradnjo (delno seveda, kolikor bova pač iztržila). Sedaj mora biti ta sprememba OLN za naju "samo" še ugodno rešena. Kolikor sva preverjala, ni videti ovir, tudi na občini tako menijo, ampak žal do konca ne bo sigurno oz. se nikoli ne ve, ampak upava na najboljše.
Sedaj pa morava samo še čakati teh 10+ mesecev (10 mes. je po terminskem planu), čeprav si ta glavni pobudnik in investitor zelo želi zadevo pospešiti - ima toliko vez in poznanstev, da če komu to lahko uspe, lahko njemu, ampak bomo videli, koliko bo pri tem uspešen.
Skratka, zaenkrat se za naju dobro odvija: finančno bova prišla brez stroškov skozi plus v postopku smo skupaj z investitorjem, ki bo naredil vse kar more, da postopek pospeši.
Držite pesti Smile
1 2 3
Iskanje po temi