PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Sistem za deževnico

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:višinske razlike med črpalko (ki bo v hiši cca. 5m), razdalja cca.15m
Če je višinska razlika med dnom rezervoarja do črpalke, ti to zmore vsaka (bau-bau) črpalka za hišni vodovod. Bi ti pa priporočal večjo tlačno posodo, kot je običajno že vgrajena. Kupi črpalko in posebej še vsaj 100 l tlačno posodo (morda kdo to imenuje rezervoar ali ....?). Majhna tlačna posoda poveča število vklopov črpalke, kar je glavni razlog za okvaro črpalke.
Nimam časa - sem v penziji!
Za višino bo verjetno res OK, a trgovci(bauhaus) so me prepričevali da je lahko razdalja od rezervoarja do črpalke nekje ok. 9-10m, pa mi to ni bilo jasno, pod katero karakteristiko to piše, če sploh?
Kako pa potem montiraš tlačano posodo na črpalko ki že ima vgrajeno posodo, a tisto lahko odklopiš in zvežeš na ta novo?
Citat: razdalja od rezervoarja do črpalke nekje ok. 9-10m
Zaradi hitrosti toka vode skozi dolžino cevi so tudi tlačne izgube, ki se prištevajo onim zaradi višine. Pri večjih dolžinah se vzame debelejšo cev, da se zmanjša hitrost vode in s tem tlačne izgube.

Obstoječo tlačno posodo pustiš. Dodatna tlačna posoda se priključi kjerkoli na cev (na tlačni strani črpalke - enako kot pipa).
Nimam časa - sem v penziji!
Hvala zaenkrat grem sedaj mal pogledat cene teh d... črpalk...lp
bopsi Napisal:Aa, jasno! Lahko pomagaš še to: v znani "low cost" trgovini sem kupil za male pare hidrofor 24L. Črpalka je kovinska, manometri delujejo, vse deluje OK....in poceni je bilo. Ampak je 24L za resnešjo uporabo premalo. Črpalka se kar naprej vklapja.
Razmišljam, da bi obdržal vse kot je (manometri, cevi, priključki), le namesto obstoječe original 24L posode bi vzel en stari bojler cca 80L in ga samo prilagodil za priključek namesto obstoječe 24L posode? Bi to šlo? Bo bojler zdržal ta pritisk? Bo črpalka zmogla "natlačiti" 80L pod zadostnim pritiskom?

Preveri ali ti na sesalni strani kje pušča vodo, to je tudi lahko razlog stalnega vklapljanja črpalke.
Meni je bilo tudi sumljivo, da se pumpa stalno vklaplja, vendar tega nisem mogel ugotoviti dokler ni padel nivo vode in sem videl da pušča na spojki gibke cevi in alkaten priključka.
1 2 3 4
Iskanje po temi