Kaj pa so tovarniške nastavitve? Pri meni je bilo vse povsem premočno za moje potrebe.
V povprečju je pri meni temp. vtoka v talno med 28 in 29 stopinjami. Talno je vklopljeno cca 11 ur dnevno (delovanje imam nastavljeno preko urnikov, znotraj tega v auto načinu).
Glede na ostale prispevke..temperaturo sanitarnega bojlerja odčitaš na njemu. če imaš kak merilec (verjetno bi lahko poiskal tudi v nastavitvah estie, ker mora le ta vedeti koliko stopinj je v bojlerju)
Glede legionela programa in boosta...imate grele (kot backup pri gretju) vklopljene ali ne? Če niso, dvomim, da bo toplotna sploh hotela iti kaj više, ker s toplotno črpalko enostavno ne more.
(sam tega ne rabim, ker imam zraven peč na drva, s katero občasno pozimi presegam 70 stopinj, in kolektorje s katerimi poleti pogosto presegam 70 stopinj v zalogovniku).
Je pa tako pri Estiji..vsaj moja zapažanja..če je v bojlerju/zalogovniku še dovolj visoka temepratura in ti ročno vklopiš gretje vode (bilo kako), se le to ne bo začelo, dokler temeperatura ne pade pod nastavljeno z začetek gretja (malo butasto a tako je).
Drugače pa, ker sem jaz avtor teme iz leta leta 2011. Naša Estia še kar prede - tok tok - brez ene napake oz. posega vanjo.
Upam, da bo še tako naprej

.