PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Prvi koraki v novo življenje...

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OnTheLoose Napisal:Oba s fantom bova letos končala srednjo šolo in počasi sva se začela zanimati za najem stanovanja. Jaz nameravam delat (plačo bi imela 1000-1500€, po mojih podatkih) on pa tudi namerava it za eno leto delat, potem pa na faks.

Stanovanje, no ja garsonjerca v Ljubljani ali okolici te pride 200~300€/mesec. Stroškov na mesec bo nekje še nekje 150€. Potem dodaš še internet, mobitel in ostalo, kar nanese še dodatnega stotaka. Torej računaj 500€.

Potem se morata voziti na delo in iz dela - ajde 2x 38€. Če je avto je dražje. Računaj, da te avto košta kar uradno kilometrino 0,37€/km - vključujoč vse servise, gume, amortizacijo...

Nadalje morata seveda kaj pojesti - tukaj sam avesta kaj in kako vama paše. Seveda bližina mame zadevo malenkost poceni (za kakšno nedeljko govejo juho).

Tako da je zadeva čisto izvedljiva. ampak ne se že v štartu razpištolit preko nekih agencij. Pot pod noge in gledat stanovanja. Brez skrbi, da se bosta vsaj 2x ali 3x preselila predno najdeta nekaj ustreznega. Ampak nič, prav nič, ti ne zagotavlja "dobrega stanovanja" preko agencije.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Citat:Potem se morata voziti na delo in iz dela - ajde 2x 38€. Če je avto je dražje. Računaj, da te avto košta kar uradno kilometrino 0,37€/km - vključujoč vse servise, gume, amortizacijo...

No tole s tem se pa res ne strinjam. Recimo sam naredim na leto vsaj 30.000 km. Po tvojem potem dam za prevo 11100 eur? Z avtom sem anredil v zadnjih petih letih cca 200.000 km. Torej bi me po tvojem tole koštalo 74000 € ?

Ni za pretiravat. Avto ni tako drag.

lp, temp
Ajde pa razdelajmo ;-)

Letno cca. 15.000km
* Registracija cca. 700€ (glede na maldost ni še veliko bonusa)
* Gume 2 kpl (letne + zimske); zdržijo recimo 5 sezon; 240€
* Redni servis(i) letno 500€; izrednih ne kalkuliram
To je 0,096€/km + 0,095€/km = skupaj 0,20€ / km.

Potem pa pride še amortizacija. Poglejmo na primer Megana starega
7 let (5000€) in 10 let (2500€). Torej +0,5€ za amortizacijo...
Skupaj 0,25€/km.

Se posipam s pepelom - je pa veliko odvisno koliko delaš kilometrov,
kakšen je avto, ali prihaja do izrednih servisov, koliko je bonitete, kasko...
Moj kilometer je nekje 0,216€/km, tvoj verjetno še cenejši.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
OnTheLoose, če boš s srednjo šolo in brez izkušenj takoj dobila jurja plače, bo najem stanovanja mala malca.
Roxek, jaz sem se iz LJ preselila v Kamnik (center) in da ti iskreno povem, da v LJ ne želim nikoli več živet (prenatrpanost vsepovsod). Tukaj imam vse kar potrebujem. No ja, prijatelji so vsi v LJ, ampak v zadnjih 2 letih sem imela tako malo prostega časa in energije za druženje čez teden, da je čisto vseeno ali so 100m stran ali pa 20km. Kaj bo šele, ko bova imela otroke...

V glavnem sem hotela povedat, da je Kamnik prijazno mestece, ki je blizu LJ in pa predvsem je pomembno to, da ko greš v LJ, ni gneče ... ne zjutraj ne popoldne ne zvečer. Od Kamnika do LJ-Šentvid potebujem 20 minut, od Kamnika do LJ- Rudnik 25minut (razen zjutraj po AC skozi Domžale - Štajerci okupirajo AC, ampak takrat greš lahko po navadni cesti skozi Domžale ali pa preko Komende in Vodic).

Uf dosti reklame za Kamnik ;-)

Lp, Iva
1 2
Iskanje po temi