PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Ostalo Zunanja svetila

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ravno ta industrijski izgled...
zanimivo da je reflektor skupaj z žarnico cenejši (4) kot pa sama žarnica(5). Drugo pa je kako dolgo original žarnica zdrži.

in ja tudi jaz iščem nekaj primernega po ceni in obliki za osvetlitev dvorišča in terase z balkonom in stopniščem. (na senzor) hiša naj bo ponoči kar v temi.... ne bom še s tem si divgoval računa za elektirko..
Potrebujem zunanje svetilke (stenska in viseča stropna), ki niso nekega modernega in industrijskega videza. Bodo pod streho.
Rad bi tak starinski, domač izgled.
Kakšni namigi?!
Lep pozdrav

Mi smo naš zunanji vrt osvetlili s 6imi LED 30W reflektorji (na drevesih). Zelo me moti barva svetlobe.. torej bela, hladna.. Ali obstajajo kakšni dodatki za te reflektorje aka dodatni filtri da bi svetloba bila bolj topla/rumenkasta? Oz. ima kdo kakšno idejo kako bi zadevo zimproviziral.. ali morda obstaja kakšen sprej da se naredi premaz.. karkoli..? Smile
oz. bi dosegel željeni efekt s kakšnim rumenim pleksijem? In kje bi se to dalo dobiti po meri?
(2.8.2010 ob 08:06)s55ra Napisal: Kje ste kupovali zunanja svetila (luči) in kakšna? Na kaj je treba paziti pri nakupu? So kakšni aktualni trendi ali "pravila", ki bi jih bilo fino upoštevati?
Všeč so mi svetila, ki vertikalno razpršijo svetlobo, ampak se mi zdi, da na našo hišo ne bi pasala. Za kakšno svetlobo ste se odločali za zunaj: rumeno, belo, rahlo modrikasto ...  :?:

Pozdravljena, priporočam ti LED svetila saj imajo dosti daljšo življenjsko dobo in porabo električne energije. Pred nakupom se pozanimaj kakšna je garancija (vsaj 5 let za LED) in izkoristek vsaj 100-110lm/w. 

Glede barve svetlobe, napisi v google color temperature in poglej slike. Načeloma se 3000K (rumena) uporablja za prostore, kjer se lahko človek sprosti. Torej v hiši je bolj primerna 3000-4000K, v delavnici ali športnih objektih pa okoli 5000K.

Za nivo osvetljenosti ti pa priporočam, da se pozanimaš pri strokovnjakih, ki ti naredijo tudi izračun osvetljenosti. Jaz sem zunanje svetilke kupil pri atrivi.

Lep pozdrav
1 2
Iskanje po temi