PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Problem z mejašem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bravo Susa!!!
Če je njegova ograja na tvoji parceli, si priskrbi odvetnika in sproži postopek. Sosed gor ali dol, meje in zakoni so zato, da se jih spoštuje. Verjetno obstaja pravilo, kakšna ograja je potrebna za rejo velikih živali?! Ministrstvo za kmetijstvo?

Če je njegova ograja na vajini skupni meji pa sedi in se pomiri. V tem primeru je bolje, da se dogovorita o skupni ograji, ki te bo ločevala od živali. V kolikor se ne moreta dogovoriti o skupni ograji, na najegovo ograjo (na svojo stran) našraufaj late (npr. krajnike). Če je ograja na vajini meji je stran proti tebi tvoja (ker ni upošteval odmika).

Dejstvo je, da če je bila kmetija tam pred tvojo hišo, ti ne more nič pomagati glede rednega obratovanja kmetije (gnoj). Kar se pa gnojne jame tiče, se pozanimaj na Upravni Enoti, kako je z gradnjo. Če potrebuje gradbeno, verjetno potrebuje tudi tvoje soglasje. Čezmejni vplivi se morajo upoštevati.

Vsekakor pa ti svetujem, da se poskusiš pogovoriti. Če zavrača dogovor oz. te ignorira, jemle vnemar tvoje prošnje, poišči pravno pomoč.

LP, Ivo
Končno je nekdo dojel bistvo mojega vprašanja. Tadaaaaa Johan. Ves problem je samo v tem, da ograja, ki stoji tam že vsaj 70 let, torej tudi pred kmetijo, leži znotraj moje parcele, ki sem jo kupil lansko leto. Da to trdim, imam podlago, saj je mejnik, ki ločuje obe parceli še vsaj 10 cm v levo, če je moja parcela v desno. Malce čudno obrazloženo. Tu, kjer sem kupil parcelo je bil prej sadovnjak, ob parcelaciji pa so se postavili mejniki. Ne na pamet, točno določeno. Zatorej me ni pred nakupom prav nič motilo, saj ni bilo moje, zakaj bi me ?! Sedaj pa ko je moje, je razumljivo, da me moti, če mi posega v mejo. In, če je ograja na mojem vsaj 10 cm, je on lesene stebričke fiksiral ob moje betonske. Dva od teh sta resnično zelo občutila zaletavanje in porivanje živine in sta po 70. letih prva dva od ostalih 20., ki visita. Vse kar sem hotel je to, da prestavi ograjo z mojega vsaj 50 cm od tam ali 15 cm, da se ne dotika moje ograje. Naj notri redi slone, žirafe, nilske konje,... Samo, da me ne ovira in mi ne dela škode. Od tu naprej pa je zgodba jasna, jaz zahtevam nemogoče, inšpektorici se zdi vse lepo in prav. Lastnika so v tej isti ogradi stisnili biki ob drevo, da je skoraj umru, sam in moji, smo ob potencialnem podrtju te ograje na istem. V nevarnosti. Bo za tak primer odgovarjala inšpektorica ?! Morala bi, vendar očitno živimo v banana republiki, kjer človek nima najmanjših pravic zaščititi lastne imovine ter nenazadnje svojega življenja. Pomembnejši so biki rejeni za zakol...
GRADiM Napisal:
Modrookec Napisal:Končno je nekdo dojel bistvo mojega vprašanja. Tadaaaaa Johan. Ves problem je samo v tem, da ograja, ki stoji tam že vsaj 70 let, torej tudi pred kmetijo, leži znotraj moje parcele, ki sem jo kupil lansko leto. Da to trdim, imam podlago, saj je mejnik, ki ločuje obe parceli še vsaj 10 cm v levo, če je moja parcela v desno. Malce čudno obrazloženo. Tu, kjer sem kupil parcelo je bil prej sadovnjak, ob parcelaciji pa so se postavili mejniki. Ne na pamet, točno določeno. Zatorej me ni pred nakupom prav nič motilo, saj ni bilo moje, zakaj bi me ?! Sedaj pa ko je moje, je razumljivo, da me moti, če mi posega v mejo. In, če je ograja na mojem vsaj 10 cm, je on lesene stebričke fiksiral ob moje betonske. Dva od teh sta resnično zelo občutila zaletavanje in porivanje živine in sta po 70. letih prva dva od ostalih 20., ki visita. Vse kar sem hotel je to, da prestavi ograjo z mojega vsaj 50 cm od tam ali 15 cm, da se ne dotika moje ograje. Naj notri redi slone, žirafe, nilske konje,... Samo, da me ne ovira in mi ne dela škode. Od tu naprej pa je zgodba jasna, jaz zahtevam nemogoče, inšpektorici se zdi vse lepo in prav. Lastnika so v tej isti ogradi stisnili biki ob drevo, da je skoraj umru, sam in moji, smo ob potencialnem podrtju te ograje na istem. V nevarnosti. Bo za tak primer odgovarjala inšpektorica ?! Morala bi, vendar očitno živimo v banana republiki, kjer človek nima najmanjših pravic zaščititi lastne imovine ter nenazadnje svojega življenja. Pomembnejši so biki rejeni za zakol...

Imaš problem zaradi motenja tvoje posesti.

Ker ustna opozorila niso zalegla, pot pod noge in do odvetnika. Pripravi se na nadzvočno hitrost naših sodišč. Baje pa se zadeve okrog motenja posesti kar hitro vrtijo...
A se hecaš? :lol:
1 2
Iskanje po temi