PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izdelava zalogovnika in regulacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
To je to, jaz ko grejem bajto na sonce pogrejem sanitarno v drugem bojlerju ob 4h, ko gre sonce dol in je v zalogovniku od 35 do 45°C, če je premalo pa z elektriko dogrejem manjkajočih 5 ali 15°C. Zato je krasno, da imaš drugi bojler + obtočno za menjavo vode imam tako zvezano, da skrbi tudi za cirkulacijo in mi lepo ob kosilu in zjutraj poskrbi za vročo vodo takoj.

Kolikor sem razumel, bo zalogovnik segal v prvi štuk, potem imaš idealne razmere za drainback, brez tlaka v zalogovniku, brez expanzijske, brez izmenjevalcev, brez deltaT med soncem in zalogovnikom. Samo kak ukrep proti razslojevanju bi bil zelo priporočljiv.
Jaz preklapljam tudi talno, ko je dovolj sonca koristim cel zalogovnik, pozimi samo zgornjih 1,2m.
Danes končno zagnali zalogovnik.
Začetna temperatura je bila 14°C končna 65°C (1500l), čas segrevanja 8h s tem, da je bila max. temperatura peči 65°C. Kaj večje temperature iz peči nisem uspel dobiti....nevem kaj je šibko peč ali drva...
Peč je moči 32kW.

Čas gretja se mi zdi malce dolg...?
Zalogovnik 1100L, kaminska peč manjše moči....ne vem koliko. Smrekova drva. 4-5 ur pa je zalogovnik na 70ºC. Voda iz peči do 70 ali na momente malo čez. V času polnjenja se zalogovnik ne prazni. Ni porabe.
dkulcar Napisal:Danes končno zagnali zalogovnik.
Začetna temperatura je bila 14°C končna 65°C (1500l), čas segrevanja 8h s tem, da je bila max. temperatura peči 65°C. Kaj večje temperature iz peči nisem uspel dobiti....nevem kaj je šibko peč ali drva...
Peč je moči 32kW.

Čas gretja se mi zdi malce dolg...?

Poskusi dvignit povratek v kotel. Sicer ne vem kakšen je pri tebi, glede na max temperaturo kotla pa verjetno ni več kot 55. Dvigni ga na 65, pa se ti bo voda v kotlu segrela na 80 in s tem tudi zalogovnik na višjo temperaturo.

lp
Lahko dvigne povratek(kondenzacija sedaj ?), lahko pa samo počaka, da voda naredi še en krog skozi Zalogovnik (povratek bo 65 namesto 55) , in bo peč in zalogovnik imel 80+. Je pa res da bo moral še dve uri kuriti, in da peč pri 80 še ne sme imeti ”blokade”
Če si imel tudi odjem v podhlajeno hišo, potem je osem ur kar pričakovan čas gorenja. Danes bo samo še 4-pet, (zalogovnika ne boš ohladil na 14, hiše pa tudi ne boš imel mrzle). Vsaj taka je moja praksa pri 2k in 30kw.
Kotel je čist navaden (ŽAR 2000).
Povratek sem imel nastavljen nekje 50-55°C.
Seveda pa sem vzporedno grel 500l bojler in 200m^2 bajte na 23-24°C (10 radijatorjev in talno)

Včeraj grel z zalogovnikom 3h sedaj grem preverit kolk se je čez noč ohladil in kolk časa bo še grelo.

lp, David
Potem pa mislim da je čisto ok glede časa gorenja.
1 ... 9 10 11 12 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi