PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Tezave z kotlom Biodom ali drugimi kotli na pelete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav,
servisiram kotle na pelete. Krmilnike (elektroniko) programiram z uporabo računalnika. Zamenjam staro elektroniko z novo izdelano v Slo. Z pravilno nastavljenimi parametri pospešujete zmogljivost vašega kotla in zmanjšujete porabo peletov.
Delam tudi brezžicno krmilenje sistema za ogrevanje preko SMS sporucil, ali prko interneta. Već lahko preberete na spletni strani <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.fumis.si">http://www.fumis.si</a><!-- m -->
Zanima me, če se da dobiti program za spremljanje parametrov peči BIODOM 27 na računalniku in kakšna bi bila cena programa?

Lp
Mene tudi zanima predvsem statistika vžigov biodoma 27.
Torej na PC-ju bi želel spremljati podatke kolikokrat na dan in kdaj starta gorilec in koliko časa deluje.
Komplet (program za PC + UCOM-usb to rs485 modul ter 1 licenca za uporabo) za kontrolo dela in spremljanje parametrov preko racunalnika je na voljo za 895eur + DDV. Osebno mislim da se ne slaca. Raje poklicete serviserja, ali mene, in vam postima vse za 50-100eur.
Obsataja cenejsa varijanta za spremljane stanja in kontrolo vziga.
To je GSM-GPRS enota za daljinski nadzor G2RCU!
Omogoca daljinski vzig sa zeljeno temp. in moc. Posilja povratne sms-e pri kateri koli spremenbi na kotlu. Ta zadeva stane 400eur +DDV z instalacijo in programiranjem po zelji.
V priponki posiljam clanek o tem.
kakšne možnosti nastavitev pa mi prinaša nova elektronika ?
zvitihrcek Napisal:kakšne možnosti nastavitev pa mi prinaša nova elektronika ?
Moznosti so:
-Nastavitev parametrov 4 tip pelet
-Tedenski program (tri vklopa-izklopa v dnevu 7 dni v tednu)
-Moznost priklopa dodatnega ventilatora in dodarnega polza
-Moznost popolne kontrole na daljavo (z dodatnim modulom)
- Priklop polza za odvoz pepela
-Izbira mocnosti delovanja od 1-5
-Kontrola vziga
-Kontrola delovanja ventilatora
-Kontrola delovanja crpalke
-Temperatura vode v kotlu
-Temp povratne vede
Z pravilno postimano elektroniko in uporabo tedeskega programa lahko prisparate do 30% peletov na leto.
Tole z do 30% manjšo porabo se sliši obetavno.
Sam ima Biodom27, kateremu so marca lani pod garancijo zamenjali mikrokrmilnik.

Vprašanje: koliko lahko realno znižam porabo, če mi je parametre nastavil Biodomov tehnik g. Bogdan?

S kotlom ogrevam talno ogrevano (dobro izolirano) hišo, dolžina cevi v tleh je cca 1600m, torej je količina vode v ceveh cca 200l. Vodo preko 3-potnega mešalnega ventila ogrevam na 24-35 stC, (v povprečju 29stC, odvisno od zunanje temperature).
akla1 Napisal:Tole z do 30% manjšo porabo se sliši obetavno.
Sam ima Biodom27, kateremu so marca lani pod garancijo zamenjali mikrokrmilnik.

Vprašanje: koliko lahko realno znižam porabo, če mi je parametre nastavil Biodomov tehnik g. Bogdan?

S kotlom ogrevam talno ogrevano (dobro izolirano) hišo, dolžina cevi v tleh je cca 1600m, torej je količina vode v ceveh cca 200l. Vodo preko 3-potnega mešalnega ventila ogrevam na 24-35 stC, (v povprečju 29stC, odvisno od zunanje temperature).
Ce imate pravilno nastavljene parametre z casom bo ste sam ugotovil realno porabo. Ce bi uporabljali tedenski program sigurno bi prisparali se kaksno vrecko prletov na sezono.
a se je kdo odločil za to oziroma jo preizkusil?
Nenad,
sam imam peč Pellson X3 ter vso potrebno opremo za povezavo s PC (program za PC + UCOM-usb to rs485). Imam težavo pri povezavi, ne dobim podatkov iz krmilnika,... mi lahko kako pomagaš oz. mi lahko pošlješ tvojo telefonsko, da se pogovoriva zakaj mi ne dela...
nenad
..po parametrih te tvoje slo elektronike sodeč,se vprašam,ali jo ima sedaj tudi valher :?:
Zdravo,

me zanima ali je komu uspelo vzpostaviti serijsko komunikacijo s Fumis krmilnikom na Pellson X3 ali Biodom...
Je res potrebno kupiti uCom in program za PC ali je možno sam kaj naredit?

Hvala če se kdo odloči kaj pomagat...
Zdravo
Kako je z kakšno nad gradnjo pri Centrometalovem gorilniku.
Iskanje po temi