Objave: 167
Teme: 24
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Obnavljam staro kraško hišo. V eni pritlični sobi je ladijski pod položen na letve 3 cm. Tega bi odstrani, star je in pa škripa. Ideja: položil bi 2 cm stirodurja in, sedaj moje vprašanje, je možno, da bi dal čez samo debeloslojno izravnalno maso (npr 1 cm), na katero bi potem položil keramiko. Bo ta pokala? Problem je seveda debelina, izravnava s tlemi v sosednjem prostoru. Hvala za nasvete.
Ocena:
0
Res ti velika hvala za tvoj nasvet.
Kot pišeš, je zelo pomembna podlaga za XPS plošče (najprej PE folija ali premaz, nato malta z vlakni ali cementne plošče). Če sem prav razumel, XPS plošče položim na še vlažno malto? Jih je treba zalepiti tudi na cementno iverne plošče, če uporabim te? Je potem pred polaganjem ploščic potrebna še izravnalna masa preko XPS plošč ali samo potegnem tanek sloj fasadnega lepila? Hvala ti še enkrat, vse dobro ti želim!
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Če je zraven odgovora link do cesarkoli (sploh OL igre/gambling) potem ti odgovarja BOT.
So pa zelo dobri postali!
Btw, kaj je pod ladijskim podom?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
0
Pa sem mal sumil, ampak je odgovor vseeno deloval strokovno. Sranje.
Na osnovni plošči je lepenka kao kot hidroizolacija, potem so na to pritrjene podložne letve (cola) in nanj ladijski pod. Mogoče pa se bom odpovedal keramiki in dal nazaj ladijski pod, med letve pa 2 cm izolacije.
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Lahko daš xps in ploščice direkt na xps. Kolk bo obstojno na 2cm xpsu pa ne vem...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
0
Tud jaz ne vem kako bi šlo s ploščicami direkt na XPS. Težko, verjetno bo razpokalo. Za zunaj pa vem da ne, mi je to povedal pečar, da je samo 1x na balkon polagal ploščice direkt na XPS, pa je vse razpokalo. Doma sem zato pri obnovi balkona čez XPS dal tlake z vlakni, pol pa preko čepkaste gume šele ploščice.
Sicer pa, nasvet bota, meni se zdi ok.
Objave: 187
Teme: 4
Ocena:
2
Suhe estrihe si kaj preveril? Imaš kar nekaj opcij...