Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Zanimivo.
Koliko pa je cena z vgradnjo naslovne različice TČ? Je to z zalogovnikom tople sanitarne vode?
In zakaj ne različice 125/6 ?
Objave: 11
Teme: 6
Ocena:
0
Kaj je zanimivo?
To je kombinacija TČ 155/6 + uniTower 190, ki ima vgrajen zalogovnik sanitarne vode ja..Cena je malenkost čez 10k€...To mi je priporočil monter, kaj pa je razlika med 125 in 155?
Hvala in lp
Objave: 6
Teme: 0
Ocena:
0
Imam 85/6 S3 + uniTower 190 E, montirana oktobra lani. Radiatorsko gretje, 15 cm zunanje izolacije, 2 slojna okna, ogrevalne površine cca 150 kvadratov, lokacija osrednja Slovenija. En ogrevalni krog s 100 L zalogovnikom.
Zaenkrat sem zelo zadovoljen. Krmiljenje je enostavno (imam še SensoComfort 720 VRC, ki nekako prevzame default krmiljenje iz uniTowerja + wifi modul), in ko ti je enkrat jasna logika oblike vremenskih krivulj in njihovih premikov, ti ostanejo morda samo še majhne sprotne korekture, dokler ne prideš do želene nastavitve. Sedaj hodim že 2 meseca bolj kot ne zaradi lepšega na par dni pogledat, če vse laufa kot mora. Kot že rečeno, krmiljenje je izključno na zunanjo temperaturo, brez notranjih termostatov.
Njihova web aplikacija je imela nekaj težav, sedaj imajo pa relativno novo stvar in dobro špila, če nisi zahteven uporabnik. Osebno ne rabim štelat in spremljat tisoč parametrov, ker mi je cilj čim manj ubadanja s TČ - temu pogoju pa tale super zadosti. Uspešno je predelala tudi mrzel januar, krmiljenje je lepo držalo hišo na toplem, poraba pa nekje kot je običajno za take TČ, nič posebnega ne v eno ne v drugo smer.
Iz stališča možnosti nastavitev: Vaillant je večino pomembnejših nastavitev "zaklenil" pod servisni nivo (to prepreko zlahka zaobideš) - to vključuje tudi nastavljanje vremenskih krivulj, najvišje temp. dvižnega voda, itd. Kakšen parameter je morda malo nerodno poimenovan, ampak lahko iz manuala hitro razbereš, za kaj gre. Kakor rečeno - par dni študija in so stvari več al manj jasne, vsaj za primer enostavnih postavitev. Na samem uniTowerju imaš pa tudi veliko bolj hardverskih nastavitev recimo - hitrost črpalke, nastavitve tlakov, itd.
Ocena:
0
Aha, zanimivo. Bom premislil, če dodam še to.
Zanima pa me, kaj je največja razlika oz kaj naj bi bilo bolje v tem primeru. Split ali Monoblock? Sem prosil še za predračun Monoblock izvedbe...Je pa ta skoraj 1,5k€ dražja..
Objave: 1478
Teme: 16
Ocena:
37
Jaz bi vzel monoblok le v primeru, da je 1500€ cenejši, ne pa dražji.
Objave: 6
Teme: 0
Ocena:
0
V bistvu ponudbe za split nisem nikol zahteval (ni se mi zdelo posebno pomembno v praksi, prostora imam noter in zunaj dovolj), ampak bi prej sklepal, da je split dražja na račun zahtevnejše povezave med zunanjo in notranjo enoto.
Objave: 13279
Teme: 13
Ocena:
-503
Pri splitu gre za navadno klimo priklopljeno na hidro modul,
monoblok pa že ponuja malce več TČ.
Zato razlika v ceni.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Ocena:
0
Po vaše bi torej bila Monoblock varianta boljša? Dejansko upraviči takšno razliko v ceni? Sem videl, da se precej spoznate na TČ, pa bi vas prosil samo za vaše mnenje, je ta Vaillant dobra oz je v rangu Panasonica, katera bi me po predračunih prišla cca še 1-2k€ več?
Hvala!
Objave: 13279
Teme: 13
Ocena:
-503
Ne po moje, tako je. Gre za dve konstrukcijsko različni napravi.
Tako kot lahko pralni stroj kupite za 300, ga lahko tudi za 3.000€
Enako je s TČ. Najcenejše so manj kot 3.000€, najdražje pa presegajo 10kratnik najnižje cene.
Že pregovorno je zlata sredina nekako optimalna izbira, med najdražjim in najcenejšim.
Hudič je samo v tem, ker je ta sredina že precej visoko.
Seveda, pa je za pravilno izbiro same naprave in opreme potrebno upoštevati kar precej faktorjev. Ni namreč nujno, da bo dražja naprava za vašo lokacijo, hišo, njen ogrevalni sistem in vaše želje optimalnejša izbira...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->