Objave: 16684
Teme: 48
Ocena:
49
Kolega ima SSE na prizidku. Zaradi renovacije trenutno niso v funkciji. Torej ogreva sanitarno vodo s pečjo in grelcem.
Na hiši ima trenutno 8 kW sončno, soglasje ima za 13,6 kW. Že sedaj ima preveč štroma, ampak on vztraja, da prestaviva SSE na streho na bajto.
Včeraj je naročil cev za povezavo do strehe in zdaj bova, ko pride, vlačila to na streho. 3 kose dva metrskih kolektorjev.
Pravi, da ekologija pred vsem. In SSE so v tem pogledu bistveno bolj ekološki. Boljši izkoristek na kvadrat, nikakršna poraba elektrike.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ocena:
49
Jebi ga, spregledal si eko postavko.
Mene tudi malo stiska, ko dam 5 MWh letno samo za bojler. Pa čeprav imam tudi jaz viška štroma. Kar je ogromno, je ogromno.
Sploh pri tem jokanju in pogromu, ki ga zganjajo oblastniki.
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Jaz danes najbrz ne bi vec dajal SSE.
Zaradi SSE mi poleti kar nekaj dodatnih ur naredi klima.
Sedaj ko sem poleti polovico kolektorjev skril v senco strehe je nekoliko bolje.
Raje bi dal stc in naj njeno poletno delovanje hladi hišo (odvzema vlago).
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 180
Teme: 41
Ocena:
0
Ali sončne kolektorje in instalacije sploh še kdo vzdržuje? Meni je toliko glikola skapljalo z instalacije, da cirkulacija ne deluje več, pa me zanima ali se sploh še dobi koga, da bi lahko dofilal glikol? Kakšen kontakt?
Ocena:
49
Dofilaj malo vode in dvigni antizmrzovanje. Problem rešen.
Drugače bi moral to z levo roko opraviti vsak centralnar.
Z desno pa še vsak normalno funkcionalen državljan Slovenije. Ki pa jih je, žal, čedalje manj.
Objave: 696
Teme: 0
Ocena:
-37
Če je glikol skapljal iz instalacije po mojem ni problem, kako ga dodati ampak je problem, kako instalacijo zatesniti, da ne bo več kapljal. Torej bo treba najprej odkriti mesta puščanja in jih zatesniti. Pa preveriti bi bilo potrebno, kaj je sedaj v instalaciji. Nekatera sredstva proti zamrzovanju niso ravno zdravilni eliksirji in če skapana tekočina lahko zaide v bližino ljudi...
Objave: 180
Teme: 41
Ocena:
0
Zadevo sem že zatesnil (slab spoj pri priklopu iz rebraste cevi na spiralo bojlerja). Glikol imam isti pripravljen, samo še nekoga moram dobit, ki ima opcijo dofilat. Sistem je Sonnenkraftov. Vglavnem v teh časih je težka koga dobit.
Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
Če si že vse zatesnil, potem pa greš po novo pumpo za vodo, ter načrpaš ta glikol v sistem. Celo lidl prodaja eno takšno črpalko.
Objave: 18
Ocena:
0
Izkoristim kar to temo, da ne odpiram nove:
za obstoječe sončne kolektorje bi potreboval serviserja oz nekoga, ki bi šel na strmo streho zamenjati senzor (tega imam) in pogledal še malo če vse dela.
Sicer se ne spoznam a zdi se mi, da bi bilo potrebno imeti "košaro" za na streho oz kako drugače se tega lotiti.
Lokacija Medvode.
Hvala za pomoč
Objave: 1
Ocena:
0
Iščem izvajalca za postavitev panelov za gretje sanitarne vode v zalogovniku (Posavje). Lahko koga priporočite?