Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
robertli,
običajno je omet pred estrihi. Dilatacijski trak-peno pa boš vgradil v vsakem primeru.
Če boš kasneje izdeloval omete, pazi da ti z ometom ne zafilajo to dilatacijsko rego.
Lep pozdrav
Objave: 32
Teme: 9
Ocena:
0
Po eni strani jokaš za 300 eur stroška, po drugi se pa preseravaš z nekimi lesno vlaknenimi ploščami in ilovico. Ne gre skupaj. Kjer ni inštalacijske ravnine montiraj mavčno kartonske plošče direktno na CLT, kjer je imaš inštalacije dodaj še 5cm lesene letve, ki jih fiksiraš direkt v CLT. Končni strošek bo precej nižji, pri "bivalnem udobju" pa ne boš občutil razlike.
Aja, pa stene pred estrihom.
Objave: 99
Teme: 32
Ocena:
0
@jakalu, dobro, razumem... Tebi 300€ ni nič, meni pa je točno 300€. Zaenkrat nisem se dobil na loto. Vprašanje se ni nanašalo na moje preseravanje, ni se ti treba s tem ukvarjat. Koliko se ti odgovorno in varčno obnašaš me sploh ne briga, zato tudi ni treba, da tebe briga zame... Imam svoje razloge zakaj sem izbral ilovico, ki jih v tej temi ne bom delil s tabo... Knaufa pa v moji hiši ne bo... Zakaj? Moj problem. Pa hvala za nasvet glede vrstnega reda...
Objave: 32
Teme: 9
Ocena:
0
Ni potrebno razlagati, točno vem, zakaj ilovica. Pač še eden tistih, ki nasedajo eko-nakladačem o "zdravem življenjskem okolju". Namesto Knaufa, lahko daš tudi Rigips ali Fermacell, isti šmorn. Še vedno bo 50% ceneje kot s kemijo obdelane plošče iz blata in slame. A PU lepilo s katerim so lepljene CLT plošče te pa nič ne moti? Tudi špranj ne boš tesnil s purpenom, pa pohištva v tvoji hiši ne bo iz iverala, samo masiven les, seveda oljen bognedaj lakiran, kajne?
Srečno pri gradnji, pridi na koncu povedat kolikokrat x300€ boš porabil za nepotrebne malenkosti...
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Se sicer strinjam s jakalu ampak...
Ja lahko narediš estrih prej. Če bi sebi delal bi dal najprej estrih. Potem pa dobra diletacija med "ometom" in estrihom/talno oblogo.
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni,
prosim za informacijo, kdo vam je izvedel gradnjo iz CLT in ali ste med ponudniki zasledili kakšnega uveljavljenega (ne ravno one-man band), ki v stilu večjih igralcev na trgu montažnih hiš (kateri se v večini s CLT ne ukvarjajo) izvaja dela tudi na ključ.
hvala In želim obilo uspeha pri zaključku gradnje.
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Ilovnate

boti so res dobri ratal. Je vidit da nekaj "ve". Premalo, in narobe, ampak vidit je da ve stvari.
Scam buisnes se širi z nenormalno hitrostjo zaradi AI....
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"