27.5.2022 ob 21:41
Kmalu bo dve leti od kar imamo omenjeno čistilno napravo za 4 osebe. Zadevo sem redno spremljal, kako deluje, ampak že od začetka se je na zadnjem prekatu, kjer naj bi bila čista voda nabirala plavajoča skorja, ki je bila iz meseca v mesec debelejša, ampak temu nisem posvečal neke pozornosti. Ker ni bilo spremembe sem poklical proizvajalca ki je rekel, da to ni ok. Klical sem tudi na komunalo, kjer so rekli isto.
Opazil sem tudi, da iz cevi, ki bi morala vracati vodo iz zadnjega prekata ne tece voda. Ventil za zrak je bil nastavljen na "1" in ko sem ga premaknil na "3" je voda zacela teči (voda je bila cista).
Naslednji korak je bil, da sem komplet "blato" ki je bil v zadnjem prekatu (20cm-jev) premetal v prvega, da je v njem ostala sama voda. Danes sem zopet preveril stanje in zopet je bilo gor kake 3cm skorje.
Je imel kdo podobno težavo in kako je zadevo odpravil?
Opazil sem tudi, da iz cevi, ki bi morala vracati vodo iz zadnjega prekata ne tece voda. Ventil za zrak je bil nastavljen na "1" in ko sem ga premaknil na "3" je voda zacela teči (voda je bila cista).
Naslednji korak je bil, da sem komplet "blato" ki je bil v zadnjem prekatu (20cm-jev) premetal v prvega, da je v njem ostala sama voda. Danes sem zopet preveril stanje in zopet je bilo gor kake 3cm skorje.
Je imel kdo podobno težavo in kako je zadevo odpravil?