(27.7.2020 ob 06:56)kristjan8 Napisal: (26.7.2020 ob 06:12)KeCko Napisal: Ne, za prijavo gradbišča UE ne izda odločbe. Samo predpisano je, da moraš narediti prijavo gradbišča 8 dni pred pričetkom del. In za kaj plačujete projektante in nadzornike?
Napisal si prijavo gradbišča ali si mislim prijavo gradnje ??
Mislim, da je kar veliko takšnih kot jaz, ki ima težave s projektanti in ostalimi, ki so sedaj vključeni v to novo zakonodajo. Ker si oni "nakopajo" preveč dela in potem ne zmorejo. Po vsej e-pošti, klicih, sms-ih, itd. še jaz vedno na tem forumu sprašujem stvari, za katere bi moral dobiti odgovore od tistih ljudi, ki jih plačujem.
Ampak realnost je žal drugačna, vsaj pri meni.
Tukaj se strinjam s tabo, pa sem mislil, da sem samo jaz naletel na takšne. Totalno neodzivni, pasivni, mi je žal, da sem jim sploh to, kar sem jim plačal.
Ve kdo mogoče, tako iz izkušenj, če razne "projektante, statike,..." kasnejši izvajalci utemeljeno ovržejo njihove papirnatne umotvore, lahko zahtevaš povrnitev stroškov za nazaj? Zgolj preko sodišč in odvetnikov?
Namreč manjka en kup detajlov, napačno izrisanih armatur,... če bi bil sam strokovnjak, njih ne bi potreboval in bi si to izrisal sam, tako jih pa laik niti preveriti ne more.