PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Obnova stanovanja - dodatna žica za ozemljitev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(7.1.2020 ob 21:49)VseJeZeZasedeno Napisal: Ne spoznam se najbolj ampak ce ta nova ozemljitev ne bo povezana z zemljo potem to ni ozemljitev.

Ce bo pa imela neko funkcijo pri fid-u pa naj kdo drug pove.

Ni treba, da je povezana z zemljo. PEN vodnik, ki pride v stanovanje, se v omarici loči na PE zbiralko in preko FID na N zbiralko. Od tam naprej sta ločena in sistem deluje povsem enako, kot če bi PE vlekel že prej od nekje zunaj iz valjanca.
(8.1.2020 ob 11:35)Energetik81 Napisal:
(7.1.2020 ob 21:49)VseJeZeZasedeno Napisal: Ne spoznam se najbolj ampak ce ta nova ozemljitev ne bo povezana z zemljo potem to ni ozemljitev.

Ce bo pa imela neko funkcijo pri fid-u pa naj kdo drug pove.

Ni treba, da je povezana z zemljo. PEN vodnik, ki pride v stanovanje, se v omarici loči na PE zbiralko in preko FID na N zbiralko. Od tam naprej sta ločena in sistem deluje povsem enako, kot če bi PE vlekel že prej od nekje zunaj iz valjanca.

Domnevam da je potrebno tudi vodovodno inštalacijo v stanovanju povezati z istim PE? 

In še to: kako pa me moj FID varuje, če kateremu od sosedov v bloku (ki imajo še vedno samo ničenje) v kopalnici elektrika "uide" iz faze na vodovodno inštalacijo? Kateri mehanizem me bo varoval, da ne pride do udara preko vodovodne inštalacije v naše stanovanje?
1 2
Iskanje po temi