PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Elektrika sredi travnika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mirator Napisal:... Omenil si 7 žilni kabel preseka 1,5 mm2. Ali lahko poveš zakaj 7 žil in kakšen tip. ...
7 žilne kable 1,5mm2 se po navadi uporablja za trifazne motorje manjših moči, kjer potrebujemo vrtenje enkrat v eno drugič pa v drugo smer. tudi za vezavo zvezda/trikot se potrebuje 7 žil, le da so tam po navadi večji preseki vodnikov. V času socijalizma so jih tudi uporabljali za kakšno signalizacijo ali regulacijo česa.
Čez tisti PVC jašek ne bo pametno voziti s težkimi traktorji. Vrtna kosilnica in pes pa ni problema
ne, samo vrtna kosilnica se bom vozila preko. Drugače sem mislil imet prvotno namakalni sistem z magnetnimi ventili, zato sem 3 žile mislil imet v uti, preostale 4 pa za ventile.

kot sem rekel, namakalnega sistema za travo ne bo več, mogoče bom speljal 3 faze v utoSmile
Jaz sem vprašanja o kablu in dolžini postavil zato, ker se mi zdi, da bo presek 1,5 mm2, glede na dolžino premajhen. Oz. bo mogoče padec napetosti prevelik.
20m ga je.
No, to potem ni problem. Vseeno bom zapisal, kako bi si zadevo jaz naredil. V el. razdelilniku v hiši bi vgradil štiripono FID stikalo 25/0,3A, ki bi služilo tudi kot stikalo za izklop elektrike v uti in za njim triponi inštalacijski odklopnik 3x13A. V uti bi porabil eno fazo za luč ostali dve pa za dve vtičnici. Mogoče pa bi vgradil celo eno trifazno vtičnico. Ker imaš 7-žilni kabel, bi preostale tri žice vezal kot zaščitni vodnik paralelno na PE zbiralnico. Tako bi jaz naredil, ti pa kot misliš, da bo zate v redu.
hvala za nasvet, bom razmislil o tem.
1 2
Iskanje po temi