Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Preveri nastavitve:
S3.14 (obtočna črpalka kotla - čas delovanja): vpisana vrednost bi morala biti 300.
S3.16 (obtočna črpalka - način delovanja): vpisan način mora biti 1.
V meni servisnih nastavitev se vstopi z kodo 0001.
Ocena:
14
Vsekakor manj, kot bi ga pri hladnem kurišču (nekih 18 ali 20 stopinj).
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Se spomnim prvega kurjenja. Tekel je kondenz iz peči. Potem zgleda da ga je manj pa pepel svoje popije.
Objave: 371
Teme: 6
Ocena:
6
Ce gledam konec se pravi OC ne obratuje ce kotel ima manj kot 82. V enem dnevu se ohladi na okrog 60C do 65C. 60C do 30C pa rabi vec casa. Mnogo zunanjih dejavnikov ima vpliv.
Lp
Objave: 723
Teme: 0
Ocena:
6
Dobri ste - oziroma imate dobro izolirane kotle. Meni pade v enem dnevu (24 ur) temperatura kotla iz nekje 84° na okrog 40°. Je pa zaključek delovanja kotla reguliran s temperaturo dimnih plinov. Kotel se ugasne, ko padejo na 90°. Takrat se ustavi tudi črpalka. Je pa vgrajeno varovalo, ki požene črpalko če kotel po zaustavitvi preseže nastavljeno temperaturo kotla.
Objave: 15
Ocena:
0
Fantje hvala za vse nasvete, ja zdaj mam nastavljeno da se vklopi pri 65c in drugi dan temp. V kotlu ni nižja od 50c tko da zaenkrat problem delno rešen, ampak bom probal preštuderat nekaj v teli smeri kot pravi gomi ta rešitev bi bila še najboljša.
Ocena:
14
3.14: Čas, za katerega regulator vklopi obtočno črpalko, ko izmeri porast temperature
v kotlu. Dokler obstaja diferenca med kotlom in povratkom v hranilnik,
je črpalka vklopljena.
3.16: Nastavitev pove, kako deluje obtočna črpalka kotla:
1- STANDARDNO pomeni, da črpalka deluje glede na nastavljeno minimalno
temperaturo kotla in ko je presežena diferenca med kotlom in
povratnim vodom.
2- STALNO pomeni, da črpalka deluje vedno, kadar je temperatura kotla
višja od nastavljene minimalne temperature kotla. Ta način uporabimo za
peletne kotle kadar nimamo tipala v hranilniku toplote.
Predlagal sem le da pogledaš, kaj je z nastavljenima parametroma, ki sta osnova za neko delovanje črpalke. Kaj z nima početi? Namažeš na kruh.