Objave: 1677
Teme: 112
Ocena:
0
Ta z lesenim opažem mi ni všeč. Mora obstajat še kakšna bolj enostavna zasnova. Ne vem pa kako delajo profiji. Povsod se omenbja trda poliuretanska pena. Se pravi da jo vlijejo v modele in nato trdo pripnejo na hranilnik in oblečejo.
Lahko bi pa uporabil tuljave iz lepenke ki se uporablja za vlivanje betonskih stebrov.
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
Dedalus,
ideja kar v redu. Pazi na širjenje purpene, da ti opaž ne raznese. Dobro ga fiksiraj.
Lep pozdrav
Objave: 1339
Teme: 26
Ocena:
0
O, saj bom. Sem že delal z purpenom kdaj prej v življenju. Samo prvič sem ga podcenil. Hudič mi je cel podboj upognil.
V mislih imam fine hrastove punte debeline 10 x 10 cm, ki bodo podpirali opaž iz ladijskega poda na vsakih 30 cm (osne razdalje). V tem primeru je dobro iti na ziher, saj v primeru, da mi zadevo razžene nastane prav grda svinjarija.
Vprašanje je le, kako dolgo bi se takšna masa purpena sušila? Najbolje bi itak bilo, da pustim podprto kak mesec. Sicer pa bi itak najraje uporabil modri purpen, ki ni tako močan.
Objave: 4597
Teme: 212
Ocena:
3
Kaj pa cena, to mora biti hudo drago.
Poleg tega boš težko kaj popravil, saj razkopavanje opaža in izolacije ne bo enostavno.
Objave: 1339
Teme: 26
Ocena:
0
Vprašanje, če bo drago. To mi bo prišla izdelat firma, ki ima poliuretan v malo večjih embalažah - sodih. Kar se tiče oprijemanja materiala na sam hranilnik oziroma na stične površine (tla, zid, opaž) imam pa sledečo idejo. Vse stične površine in hranilnik bi oblepil z alu-folijo. Ta ne samo da reflektira toploto ampak bi preprečevala, da se poliuretan prilepi na hranilnik in ostale stvari. Posledično bi lahko nekoč stvar razmontiral. Čeprav gledano z druge strani... Kaj bi pa popravljal?
Kar se tiče izolacije... Navadni plašč izolacije iz poliuretana za komercialni hranilnik stane okoli 500 EUR. Če jaz pridem skozi z 200 EUR, sem itak na konju.
Objave: 3
Teme: 0
Ocena:
0
Pravilen izraz za izolacijo je poliuretan in je v hladilnikih, bolših bojlerjih itd.
Obstaja pa tudi sistem z brizganjem preko pištole.Sam imam narejeno izolacijo pod estrihom in v mansardi po stropu.
Če koga zanima lahko pripnem kašno sliko izolacije.
LP
Objave: 3
Teme: 0
Ocena:
0
da se brizgat na vse materijale, z posebno pištolo. V Sloveniji so tri podjetja, ki imajo potrebno opremo za to.
Obstaja pa tudi takšna masa, ki jo lahko vlivaš v kolup.Zato ne potrebuješ nobene opreme, Masa je dvokomponentna in stane cirka 5 eur na kilogram.Poraba pa je od 30 do 50kg na m/3.
LP