PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Stadler power GT 20

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako pa veš koliko toplote gre skozi dimnik?
Če še ne meriš temperaturo dimnih plinov potem jo začni meriti. Na podlagi meritev, začni dodajati razne zaviralce plinov na izmenjevalne police. Še prej pa dobro očisti te police, saj obloge zmanjšujejo prenos toplote na vodo.
Sebek Napisal:Kako pa veš koliko toplote gre skozi dimnik?
Če še ne meriš temperaturo dimnih plinov potem jo začni meriti. Na podlagi meritev, začni dodajati razne zaviralce plinov na izmenjevalne police. Še prej pa dobro očisti te police, saj obloge zmanjšujejo prenos toplote na vodo.

Peč je v kleti, če grem v prvo nadstropje roke ne morem držati na schidlu ki je še gor keramika. Peč je stara cca. 2 meseca. Tudi če v mansardi daš roko na schidel je dokaj vroč...
Pri meni pri Stadler LT ki je uplinjevalni kotel (ni klasika) pa te dimne pline regulira tudi regulacija, tako da več kot 160-164 stopinj ne gre v dimnik, dimnik seveda ni vroč. To kar praviš se dogaja pri klasiki kateri niso ranga uplinjevalnih kotlov.
Tako kot ti je predlagal Zdravapamet in nič drugače.
Potem si kupi [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")googleunichr("46")com/search?q=Termometer+dimnih+plinov&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwir88mwwdHfAhUF_SoKHb6lCN0Q_AUIDigB&biw=1680&bih=908#imgrc=_]termometer dimnih plinov[/url].

V dimno cev na izhodu peči zvrtaj luknjo in vanj vstavi termometer, ter spremljaj temperaturo dimnih plinov.

Na forumu si poišči kakšno temo o klasičnih pečeh na drva, ter jo preberi. Z dodanimi zaviralci v peč boš znižal temperaturo na okoli 200-250°C, kar je pa za klasiko že super.

2 meseca stare peči pa res nebo šel menjavati za uplinjevalno samo zato, da nebo imel vročega dimnika.

Mogoče bi tudi pomagalo če bi imel dimniška vratca na dimniku malo odprta. Lahko ima dimnik močan vlek zato so dimni plini visoki.
(2.1.2019 ob 20:01)dejhor Napisal: Pozdravljeni.
Zanima me kakšne izkušnje imate z pečjo stadler gt?
Trenutno imam vgrajeno Valher STK 25kW z 2000L zalogovnikoma.
Moti me predvsem pri Valherju, ker gre preveč toplote skos dimnika.

Vedno sem bil prepričan da zagovarjam dobro na novi peči po dveh letih crknila lambda, tudi belimo motor je štrajkal. Pa kličeš in ti pošljejo navodila za kalibrcijo lambde  wtf? No preverim in jaz S2.10 (Stadler LT) za to vendarle nimam nakar pridemo do tega da garancije po 2 letih SPLOH ni čeprav res da so firmo sedaj prevzeli drugi vključno z referencami in vsem drugim, a garancij pa nebi imeli. Ne me je*** Pa vendar s temi pečmi ne bo nič bolje kot opažam je samo lepotna preobrazba ves ostali šit je isti vključno z ljudmi in serviserji na listi ki so tam sami sebi namen, z nobenim nič. Da o Slovenskih firmah ne izgubljam besed, ker ni edina taka... In tudi ne zadnja tudi pri tej verjetno, kdo ve....
Skratka to je moj zadnji Slovenski proizvod, nam Slovencem res ni za zaupat, so tujci res boljši gospodarji? S samo pečjo sem bil zadovoljen samo prvo lepo potem pa same težave z njo, jaz svetujem da si ogledate še kaj drugega kot Slovenski proizvod, ker očitno pri nas nikoli ne veš kdaj bo spet stečaj, saj veste zgleda da je to že nacionalni šport.

Naslednja peč bo kak Čeh ali Nemec ali Hrvat in to je to. Jebeš domače, če se jim fučka.
(11.9.2019 ob 10:15)Matej05 Napisal:
(2.1.2019 ob 20:01)dejhor Napisal: Pozdravljeni.
Zanima me kakšne izkušnje imate z pečjo stadler gt?
Trenutno imam vgrajeno Valher STK 25kW z 2000L zalogovnikoma.
Moti me predvsem pri Valherju, ker gre preveč toplote skos dimnika.

Vedno sem bil prepričan da zagovarjam dobro na novi peči po dveh letih crknila lambda, tudi belimo motor je štrajkal. Pa kličeš in ti pošljejo navodila za kalibrcijo lambde  wtf? No preverim in jaz S2.10 (Stadler LT) za to vendarle nimam nakar pridemo do tega da garancije po 2 letih SPLOH ni čeprav res da so firmo sedaj prevzeli drugi vključno z referencami in vsem drugim, a garancij pa nebi imeli. Ne me je*** Pa vendar s temi pečmi ne bo nič bolje kot opažam je samo lepotna preobrazba ves ostali šit je isti vključno z ljudmi in serviserji na listi ki so tam sami sebi namen, z nobenim nič. Da o Slovenskih firmah ne izgubljam besed, ker ni edina taka... In tudi ne zadnja tudi pri tej verjetno, kdo ve....
Skratka to je moj zadnji Slovenski proizvod, nam Slovencem res ni za zaupat, so tujci res boljši gospodarji? S samo pečjo sem bil zadovoljen samo prvo lepo potem pa same težave z njo, jaz svetujem da si ogledate še kaj drugega kot Slovenski proizvod, ker očitno pri nas nikoli ne veš kdaj bo spet stečaj, saj veste zgleda da je to že nacionalni šport.

Naslednja peč bo kak Čeh ali Nemec ali Hrvat in to je to. Jebeš domače, če se jim fučka.
Zadevo z S2.10 našel vendar to ničesar ne spremeni, žal. So se mi nekak zamerili tile Slovenski proizvodi na celi črti....
1 2
Iskanje po temi