PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Agregat

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetik81 Napisal:Itak je to notri v kotlovnici, bo itak ves čas vštekano na inverter. V zunanji omarici bom pa dal arbajterjevo natičnico za bodoči agregat. Ampak hudiča moram potem spet merkat, da ne pošlatam natičnice, ko bo v obratovanju inverter... Še eno 1-0-2 stikalo za izbiro inverter/agregat? :lol:
Najbrž ne boš imel napajanja iz dveh strani, tako da bi jaz dal preklopno stikalo 1-2 ali v kotlovnici ali pri zunanjem priključku, s katerim izbereš točko priključka na agregat in se tako enostavno izogneš nehotenemu dotiku na prostem vtikaču ali natičnici. Jasno stikalo 1-0-2 je na razdelilniku.
Jani
Citat:... Po mnenju stroke gre za onesnaženje starejšega izvora, ki lahko izhaja še iz spomladanskega obdobja."
Nekaj ne štima, če je bilo le par dni zatem objavljeno, da je voda O.K.; če se od spomlad ni zrihtal, pa bi se v par dneh do naslednje meritve? :wink:
Malo jezero s površinskimi vtoki vode iz gozdov, ki prinesejo odmrlo biomaso (kompostni material), ta se razgrajuje, nastaja mulj, kalnost vode, ja, tako jezero ne more imet bistre vode. Če jezera ne presihaš in fizično odstranjuješ mulja se ustvarijo dobri pogoji za Krapa ...
Pa ti veš definicijo fekalnih vod? Iz gozda te ne pritečejo kar tako na lepe oči (lahko sicer - pogojno - z razlivanjem greznične gnojnice v gozdu , travnikih ob vodotokih). In ja Jani, vse vem, tudi to, da so po tednu dni sporočili, da je vse kao OK. Sem že nekje omenil da spremljam te zadeve. Ravno zato sem omenil tisti dodatek o kasnejši ustreznosti vode.
Citat:Povečaš si jo lohk tok, kukr dobr, pridn, delaven si.
Zadeve niso tako enostavne, kot se tebi zdi...
Citat:Jest gledam s stališča: država smo mi. Mi vsi.
Ja smo mi vsi. Se strinjam s teboj. Pa spet smo država tisti, ki v malho vplačujemo in tisti, ki iz nje jemljejo. Pa kdaj boš to že razumel? Ko ti je šlo na q... plačevanje prispevkov v USD ali NZ$ si s∏zdil od tam, ko ti je šlo na q... plačevanje v pezetah tudi od tam. Podobno v ostalih valutah. In pri tem tisti "Več ko sem plačal, več sem zaslužil" ravno ne drži najbolj vode. Morda, z puščanjem, zakaj torej nisi imel obstanka tam, kjer te "dobro plačajo" in "dobro plačuješ prispevke, ne vem komu že? Na navedeno bi človek prej dejal, da te je nosil po svetu veter in da si tip, ki na enem mestu nikakor ne zdrži dlje, kot "minuto".
Citat:Jest temu ne rečem neumnost.
Kaj je drugega če ne neumnost? Torej, predlagam ti nabavo generatorja za 30 jurjev za potrebe tvoje brunarice. Pa mi verjameš?????? Kdo je budala?
Selfiji? Jaz nisem objavil še nobenega. Pa ti? Si upaš reči NE?
Tudi OUT, kar se tebe tiče....
mirator Napisal:
Energetik81 Napisal:Itak je to notri v kotlovnici, bo itak ves čas vštekano na inverter. V zunanji omarici bom pa dal arbajterjevo natičnico za bodoči agregat. Ampak hudiča moram potem spet merkat, da ne pošlatam natičnice, ko bo v obratovanju inverter... Še eno 1-0-2 stikalo za izbiro inverter/agregat? :lol:
Najbrž ne boš imel napajanja iz dveh strani, tako da bi jaz dal preklopno stikalo 1-2 ali v kotlovnici ali pri zunanjem priključku, s katerim izbereš točko priključka na agregat in se tako enostavno izogneš nehotenemu dotiku na prostem vtikaču ali natičnici. Jasno stikalo 1-0-2 je na razdelilniku.
Hm, dejansko lahko uporabim kar menjalno stikalo za luč npr. od TEM Čatež, ki zasede minimalno placa in je skoraj zastonj.
Sponko 1 na razsmernik, 2 na agregat, L sponko vežem naprej na stikalo 1-0-2.
Tudi z mojstrovanjem se najde rešitev. :lol:
Vseeno pa daj 16 A stikalo, ker se boš mogoče kdaj zmotil, pa stikalo preklopil, ko bo še agregat delal. V takem primeru bi ti 10 A stikalo lahko zapikalo.
Temova stikala so 16A vsa že po defoltu. Za kaj "močnejšega" imajo na razpolago še 20A.
Pozdrav.

Ali je potrebno NUJNO imeti AVR   e. agregat ?? (za vse hišne porabnike...kotlovnico na drva, indukcijsko ploščo, (ni nujno-imam tudi prenosni plinski kuhalnik)  2x zamrzovalna skrinja, 2x hladilnik, 2x pralni stroj, pomivalni stroj, 2x računalnik, 2x mikrovalovna pečica, razsvetljava...in kar zraven paše...)
Seveda vse to ne bo "gorelo" na 1x...mogoče pa kdaj!?
Razmišljam o nabavi traktorskega generatorja za oskrbo hiše ob izpadih... cca 10kW, ne vem pa (še) ali ima AVR ??   Je AVR vseeno potreben kljub temu, da zmore 10kW....porabil bi jih pa recimo MAX 2-3kW ??
Se pravi, ker ima veliko rezerve...nebi smelo nihati...ali bo do tega vseeno prihajalo??

Za nabavo TG (traktorski generator) se odločam zato, ker je traktor pri hiši in je  vedno v delovni kondiciji (zanesljivost) in pa predvsem zato, ker za enaki denar (1500€)  oz manj dobim 10kW moči.....
Npr.
https://www.honda-as.com/power-equipment.../eg3600-cl

ali
EU22i | Honda - AS Domžale

za te €€ dobim pa npr.
Traktorski agregat AV15 Fogo Agregati | Metalmikulic.si

Hvala za pomoč!!  Lp.
1 ... 10 11 12 13 14 Pojdi na stran 
Iskanje po temi