PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Novogradnja uplinjevalni kotel?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(7.12.2017 ob 19:36)Dr.Seba Napisal: Probaj 471

Je še kakšna koda, ki omogoča druge nastavitve?
<!-- e --><a href=Tomaz</a><!-- e -->
(12.1.2020 ob 10:20)tahcin Napisal: Pri kotlu Herz firestar pogrešam nastavitev zmanjšanja št. obratov ob zaključku procesa gorenja ali pa tega ne najdem ... Lahko bi imel tudi programsko možnost prekinitev - intervalno prepihavanje žerjavice? Ali kdo pozna podrobnosti?

Jaz imam BioControl regulacijo,ampak to je verjetno samo nadgradnja malce bolj okrnjenih verzij Firestar peči.Peči so pa iste.
Zmanjšanje obratov vent.pri koncu gorenje ne moreš izvesti.Ventilator dela na polno.Nastaviš lahko le pri kateri temp se bo ustavil.
To je hkrati tudi temp.,kjer peč preide na polno moč.

Pri meni je to 90stC
Moraš pa iti v Servisni menu na prvi strani--ParametriDelovanja
spodaj pa je parameter.Pri teh nastavitvah gre peč na polno delovanje pri 90stC,ko se ugaša pa upošteva še diferenco in se ugasne/vent.neha delovati pri 80stC.

DIM PLIN DELTA 10°C
DIM PLIN MIN 90°C

lp
(23.1.2020 ob 13:56)kurjach Napisal: Jaz imam BioControl regulacijo,ampak to je verjetno samo nadgradnja malce bolj okrnjenih verzij Firestar peči.Peči so pa iste.
Zmanjšanje obratov vent.pri koncu gorenje ne moreš izvesti.Ventilator dela na polno.Nastaviš lahko le pri kateri temp se bo ustavil.
To je hkrati tudi temp.,kjer peč preide na polno moč.

Pri meni je to 90stC
Moraš pa iti v Servisni menu na prvi strani--ParametriDelovanja
spodaj pa je parameter.Pri teh nastavitvah gre peč na polno delovanje pri 90stC,ko se ugaša pa upošteva še diferenco in se ugasne/vent.neha delovati pri 80stC.

DIM PLIN DELTA 10°C
DIM PLIN MIN 90°C

lp

Kot kaže, ni bistveno drugačna od "lambda" regulacije. Opažam, da v startu dela ventilator na polno tako dolgo, da doseže TDP, ki je nastavljena za nazivno moč + 20 °C, potem pa jo počasi spušča na nazivno TDP (zmanjšuje obrate ventilatorja). Ob dogorevanju spet dvigne obrate, ker skuša doseči nazivno TDP. Če prav razumem, ventilator dela na polno dokler TDP ne pade na DIM PLIN MIN 90°C .. Tu pogrešam časovno nastavitev ali pa je ne najdem? Pri dodatnem nalaganju časovno funkcijo za ponovni start ima, se mi zdi.
<!-- e --><a href=Tomaz</a><!-- e -->
Tako je kot si napisal...ni časovne komponente za izklop,je le TDP minus TDP DELTA.
Saj je logično...peč hoče na vsak način počrpati vso energijo iz žerjavice in dela ventilator na polno.Pri dodatnem nalaganju,pa se začne zopet NOVI ZAGON...kjer se ponovno vključi čas.komponenta,ki čaka xx minut,da doseže nastavljeno TDP in potem po protokolu naprej.

lp
1 ... 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi