PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Radiatorji spodaj hladni

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torej noben majstr ne ve povedati kaj na to temo?
Heh potem bo moralo biti pa kar v redu, vsaj tako mislim, če greje Big Grin
Če je priklop spodaj, je pri kopalniški lojtri vseeno.
Če bi bil zgoraj, bi zelo hitro opazil napako.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Dober dan,

imam podobno tezavo, ki se sicer vlece ze od lanskega novembra...

Dva nova radiatorja, ki ne grejeta kot ostali. Ze na dovodu radiatorja je temperatura priblizno za 4-5 stC nizja kot pri ostalih. Ker grejem vodo na nekje 36stC, se to pozna ogromno, skoraj je brezveze imeli vklopljen radiator!

En radiator je bil dodan na koncu daljse veje, pa sem si mislil, tako pac je. Drugi radiator (lojtra v kopalnici) je bil zamenjan kasneje in je bil zamenjava za obstojecega. Obnasa pa se enako kot prvi novi. Stari je bil podokenski in je grel normalno. Bil pa je klasicno priklopljen - zgoraj dovod in spodaj odvod.

Vsi, stari in novi radiatorji so sicer od Aklimata. Njih sem tudi kontaktiral, pa pravijo, ce ze kaj ne stima, potem z ventili.

Oba imata za moje pojme malo cuden ventil, ki je spodaj in zdruzi dovodno in odvodno vodo - prilagam sliko: 

[Slika: 6P5eygq.jpg]

Na ventilu je vse odprto do konca - dovodni in odvodni in odzraceno.

Vodovodar, ki mi je to priklopil, je nekaj gledal in zakljucil, da je presvoh obtocna, dal najmocnejso in ni razlike. Zdaj to gonim na minimalnem pretoku (OK, ne ravno zdaj, ker je ze mesec izklopljeno ogrevanje, bi pa rad zadevo resil). Pritisk je cca 2 bara.

Ima kdo kaksne izkusnje s temi ventili? Ali kaksen drugi nasvet?

lp

Hmm... dokler nisem vse se enkrat prebral mi niti ni kapnilo :lol:

Izgleda je tudi tu zelo verjetno zamenjan dovodni z odvodnim vodom. Ker iz drugih radiatorjev gre ven voda cca 31stC - toliko kot tu dobim not. Bo za preverit...

Je to zadnje sploh mozno?
Ve kdo?
se bom malo vključil glede na pol hladnih radiatorjev.
najprej je treba ločiti, da tisto, kar vidite na termometru nima skoraj nobene veze s tistim, kar čutite na sebi. tisto kar čutite na sebi je toplota, tisto kar pa vidite na termometru pa temperatura.
težava nastane, ker večina ljudi ne uporablja termometrov, temveč svoje občutke. če bi v tistem trenutku, ko nekoga zebe, kar pomeni, da ne čuti dovolj toplote na sebi, izmerili temperaturo v prostoru, bi hitro ugotovili, da ima v stanovanju prevroče. zakaj pa ga potem zebe? odgovor je preprost. radiatorji so hladni in ne oddajajo toplote, ki bi nas grela. zakaj so pa hladni? ker je v prostoru prevroče, termostatske glave prekinejo dovod vroče vode oz. spustijo v radiator le toliko, da vzdržujejo temperaturo v prostoru. za vzdrževanje nastavljene temperature pa je dovolj le polovica površine radiatorja ali še manj. kaj torej storiti, da bodo radiatorji vroči v celoti, da bomo mi občutili skozi celi dan toploto na sebi? rešitev je v tem, da odpremo termostatske glave do konca ali jih celo snamemo, da nam ne zapirajo dovoda in voda začne krožit skozi radiatorje. tu pa se pojavi težava v tem, da nam je potem prevroče, ker cel radiator seva v nas toploto in ga moramo zapreti. a kaj ko je nato v kratkem času spet hladen in nas zato začne spet zebsti, kljub temu, da je temperatura v prostoru visoka.
kako torej doseči, da bo radiator po celi površini topel in da ne bo v prostoru previsoka temperatura? zmanjšati je potrebno temperaturo ogrevalne vode v sistemu, da temostatske glave ne bodo zapirale dovoda ogrevalne vode in bo ogrevalna voda celi čas krožila skozi radiator, ki nas bo potem tudi grel. to pa se lahko naredi le v kotlovnici. večina regulacij ima možnost nastavitve vode v prostoru brez sobnega termostata. če se nastavi temperatura prostora na regulaciji 21C, bomo v stanovanju imeli 21C - 22C, radiatorji pa bodo topli po celi površini ob nastavitvi termostatske glave na 23C in nam bo toplo.
Potrebno je samo počakat 24 ur, da se prostori ohladijo na 21C.
1 2 3
Iskanje po temi