Dober dan,
imam podobno tezavo, ki se sicer vlece ze od lanskega novembra...
Dva nova radiatorja, ki ne grejeta kot ostali. Ze na dovodu radiatorja je temperatura priblizno za 4-5 stC nizja kot pri ostalih. Ker grejem vodo na nekje 36stC, se to pozna ogromno, skoraj je brezveze imeli vklopljen radiator!
En radiator je bil dodan na koncu daljse veje, pa sem si mislil, tako pac je. Drugi radiator (lojtra v kopalnici) je bil zamenjan kasneje in je bil zamenjava za obstojecega. Obnasa pa se enako kot prvi novi. Stari je bil podokenski in je grel normalno. Bil pa je klasicno priklopljen - zgoraj dovod in spodaj odvod.
Vsi, stari in novi radiatorji so sicer od Aklimata. Njih sem tudi kontaktiral, pa pravijo, ce ze kaj ne stima, potem z ventili.
Oba imata za moje pojme malo cuden ventil, ki je spodaj in zdruzi dovodno in odvodno vodo - prilagam sliko:
Na ventilu je vse odprto do konca - dovodni in odvodni in odzraceno.
Vodovodar, ki mi je to priklopil, je nekaj gledal in zakljucil, da je presvoh obtocna, dal najmocnejso in ni razlike. Zdaj to gonim na minimalnem pretoku (OK, ne ravno zdaj, ker je ze mesec izklopljeno ogrevanje, bi pa rad zadevo resil). Pritisk je cca 2 bara.
Ima kdo kaksne izkusnje s temi ventili? Ali kaksen drugi nasvet?
lp
Hmm... dokler nisem vse se enkrat prebral mi niti ni kapnilo :lol:
Izgleda je tudi tu zelo verjetno zamenjan dovodni z odvodnim vodom. Ker iz drugih radiatorjev gre ven voda cca 31stC - toliko kot tu dobim not. Bo za preverit...
Je to zadnje sploh mozno?