Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Saj ne trdim, da to potrebuješ. Tudi sam ne. Morda bo pa rabil kdo drug, se ti ne zdi? Risbe sem ti predlagal v pregled, lektorstvo, ker vidim, da opaziš najmanjše drobnarije.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Zasledil sem tudi ,da bi se lahko uporabila UPS naprava. Je to izvedljivo za moj primer? Mešalna miza ima porabo 120W ,koliko ima koliko imajo aktivni zvočniki pa ni mogoče ugotovit,saj sam ne najdem podatka. Možnost je edina ,da jim zmerim porabo.
Ocena:
1
Meritev je pokazala 20V na zvočnik.
Ocena:
14
20V ni poraba, to je podatek o napetosti, pa še za to se ne ve na katerih točkah in z čim je izmerjena.
UPS naprave imajo tudi podatek (VA ali kVA), ta podatek ti pove maksimalno zmogljivost naprave in posredno dovoljene moči porabnikov, katere lahko priklopiš na UPS. Polna obremenitev UPSa pomeni (brez dodatnih baterij) avtonomijo okrog 20 minut, pol ure. Če so priključeni manjši porabniki se ta avtonomija podaljša manjši porabi ustrezno. Ampak to nima nič skupnega z temo, ki si jo sprožil na začetku. UPS bo ob izpadu omrežnega napajanja pač podaljšal "življenje" priključenih električnih porabnikov, po izpraznitvi baterij pa bo vse skupaj "umrlo". Pri ponovni vzpostavitvi omrežnega napajanja pa bodo naprave priključene na UPS takoj dobile napajanje. Tega pa menda nočeš, če sem prav razumel začetno vprašanje.
Ocena:
1
Moja napaka, 20W je bilo izmerjeno z merilnikom porabe. Ni problem v tem ,da nočem napajanja problem je v tem ,da ne pride do sunkov. Prva možnost je takšna ,da pač prekine in ni povratnega vklopa če pride tok čez nekaj trenutkov nazaj. Pri UPS če je to bilo izvedljivi bi pa imel če pride do trajnega izpada nekaj minut časa ,da mešalko normalno ugasnem prav tako tudi vse drugo. Če pa se bi tok takoj vrnil pa pa še tega ne bi bilo potrebe. Gledam ,da imajo UPS naprave AVR ,ki uravnava napetost in tako naj ne bi bile priklopljene naprave ogrožene. To je moje laično sklepanje. Če seštejem porabnike ne pridem niti na 1000W. Potem bi bil dovolj 1,5VA?
Ocena:
14
Ne, občutno premalo, 1,5kVA bi bila bolj prava izbira.