PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevalna toplotna črpalka-moč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
branci Napisal:lep pozdrav
prosim malo pomoči pri izbiri moči toplotne črpalke
trenutno mi je ponujena toplotna črpalka daikin erlq006cv3 in ehvh08s26cb9w in me malo skrbi da bi bila malo svoh izbira sam bi raje dal 8kw model
kaj pravite?

še karakterisitke hiše:
pritličje : 95 m2, višina stropa 245 cm
mansarda : 95m2, visina stropa 245 cm
talno ogrevanje
zidano z modul 30cm
okna troslojna
fasada 20cm stiropor
strop v mansardi 30 cm steklena volna
estrih v pritličju 18cm, od tega 12 cm stiropora
Poglej podatke od Sivkine hiše in primerjaj.
jih je kar veliko, nisem jih sel točno merit ampak okoli 40-45m2 je oken
A imaš kje kaj izračunano, kake so potrebe? Ponavadi tam pri -13, meni Ursa računa na -16, Phpp na -7 ali -8... Nekaj, en podatek na to vižo
Podatek o oknih boš dobil iz ponudbe izvajalca, ki jih je montiral. Kakšno je pa stanje plošče na stiku z zemljino. Tistih 12 cm izolacije je verjetno samo med zidi? Spodaj pasovni temelji? V tem primeru kolikšna je površina neizoranega dela - zidov ?
Glede na karakteristike hiše sklepam, da je zadeva novogradnja. Če je res, potem bi v projektu za gradbeno dovoljenje morali imeti tudi elaborat gradbene fizike, v katerem je med drugim izračunano, kakšno moč ogrevanja stavba potrebuje pri projektni temperaturi za vašo lokacijo. Tako ni treba nič ugibati in iskati primerljive hiše, ampak enostavno vzamete to številko, ji prištejete še 2kW rezerve za ogrevanje sanitarne vode in dobite potrebno moč, ki jo mora TČ biti sposobna pri tej temperaturi proizvesti (lahko tudi ob pomoči grelcev, ker dni v letu ko so temperature tako nizke je malo).
1 2
Iskanje po temi