PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
JJDrenbo Napisal:Da, gre za 8kW in precej steklenih površin.

Sobni termostat sem navil na dnevnih 22°C, nočnih 19,5°C. Poraba se je s tem zmanjšala na 30kW/dan, seveda brez ogrevanja sanitarne vode. Z dvigom sobne temp. se je posledično (ali obratno) dvignila MIT temperatura na 25-28°C.

Menim, da je poraba še vedno prehuda.?
Čudno pri vsem tem je, da ti dvig sobne tempreture iz 20,5 na 22 ter 19 na 19,5 skoraj prepolovi porabo.
Če to zdrži na dolgi rok, bi lahko bilo posredi delovanje el.grelcev pri nižjih temperaturah ogrevalne vode - ugibam.
Menim tudi, da tako velika razlika med dnevno in nočno T ni pametna nastavitev.
Jaz bi za test nastavil notranjo T na stalno 22 stopinj - pa počakal 2 do 3 dni.
Ma na splosno mislim na EU crpalke.

JaBK Napisal:Pod "to raketo " misliš kakega drugega de dietricha ali EU TČ na splošno? ker en vem da ima nibeja (saj ta je ta prava?). Se včasih oglasi v temi o porabi... Sem si zapomnila, ker se mi je zdelo pogumno od njega....
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
JJDrenbo@
Kako je sedaj s porabo ko se je hiša pregrela? Tudi jaz imam večino časa nastavljeno na 19 stopinj v novogradnji. Poraba z 8KW hotjetom se giblje od 8-11KWH na dan. Gre pa za hišo bruto 230m2 (neto cca 190m2) z 20 cm navadnega EPS na fasadi tako da ne bi rekel da imaš pod dimenzionirano napravo. Moja ob trenutnih razmerah ne gre preko 2 KW trenutne porabe tako da tudi če bi laufala 24 ur bi to zneslo 48 KWh na dan.
Nimam pa nevem koliko stekla, tako da ....
Zdaj glede porabe...
Jaz spremljam to temo že od začetka in se spomnim kako sem pomislila, da ta pa živi ene tok iz KR ko jaz, bogve v katero smer... (pač najprej lokal patriotizem ven vseka). Kakorkoli, tiste dni ko je bila poraba največja je pri nas ponoči pritiskalo do -5 in -6, čez dan pa ni šlo čez nulo, čez nekaj dni ko je poročal o porabi 30kwh/dan so bile temperature bistveno ugodnejše in vem, da sem pomislila, da tole se ne da primerjati, da itak je poraba manjša... domnevam da je on imel podobne T ali pa vsaj trend, da so šle T potem gor.

Nekaj itak lahko pade na podhlajen objekt, ampak ta problem bi moral biti sedaj že rešen, še atomic je uspel v sosednji temi segreti in dvigniti T na večji površini brez izolacije z manj renomirano. Kaka je poraba te dni?
Sedaj se več ne oglaša... Po moje je zagnal paniko po prvih nekaj dneh od vklopa, podobno kot atomic, ker štartajo v mrzle estrihe in mrzlo hišo v novogradnji in je poraba v začetku visoka, kar pa se potem po kakem tednu umiri, sploh če je fasada gor.
najbrž je res tako
1 2
Iskanje po temi