Med daljšo odsotnostjo naj ti bo ogrevanje zadnja briga. Skrbi te lahko vse kaj drugega...
Citat:An artist is commissioned to create a painting celebrating Soviet–Polish friendship, to be called "Lenin in Poland." When the painting is unveiled at the Kremlin, there is a gasp from the invited guests; the painting depicts Nadezhda Krupskaya (Lenin's wife) naked in bed with Leon Trotsky. One guest asks, "But this is a travesty! Where is Lenin?" To which the painter replies, "Lenin is in Poland."
Se strinjam. Jaz osebno tega ne počnem. Glede na to, da imam sredje dobro izolacijo, prigrankov veliko ne bo. Pa še tč bo poten delala s slabšim izkoristkom. Je več minusov kot plusov.
Če bi pa imel probleme s financami in bi moral gledati na vsak evro v neizolirani hiši s kotlom na ELKO, bi tako šparal tudi jaz.
Odsvetujem ti spuščanje temperature na minimum, jaz pod 15 st. ne bi šel. Mi smo pozimi odsotni teden dni zaradi smučarije, temperaturo sem lani spustil na 15 st. in morda prihranil za dve kavici. Imamo zidano, dokaj slabo izolirano hišo. Zadnji dan dopusta preko web modula že zgodaj zjutraj dam na za štiri stopinje v plus korigirano krivuljo. Poraba je ta dan in tudi še naslednji dan zelo visoka, zvečer se vrnemo v še vedno podhlajeno hišo. Na srečo s kaminom do naslednjega jutra stanje popravimo, vendar se še vedno čuti sevanje hladnih tal in sten. Naslednjič bom temperaturo znižal na okrog 18 ali 19 st..
Odvisno od potratnosti hiše in vira ogrevanja...če je skupek tak da se mesečno nabere nekaj 100 EUR za porabo..potem definitivno znižanje. V primeru dobre izolacije in TČ zgolj odidite na dopust. Če bi res radi nekaj naredili (ker duša ne da da ne bi vsaj nekaj pipal) spusti na 20 stopinj.
Skeptikom obrazloži takole: če imamo za 14 dni dopusta bo tudi za teh 6 EUR razlike v porabi!
Dejansko manj kot je bajta izolirana/dražje kot je ogrevanje, bolj se splača znižat med dopustom.
Paziti pa je potrebno, da se tik pred odhodom močno prezrači, magari večkrat celo bajto na prepih, ker sicer se bo ob ohladitvi sten/oken/predmetov tam lahko pojavil kondenz.
Mi gremo vsako zimo za 30 dni v Azijsko tropsko državo. Talno gretje nastavimo na 15 stopinj. 3 dni pred povratkom na daljavo dvignem zadano temperaturo na 23 stopinj. Prihranek je vrednost hrane 30 tih dni Azije. Razlagi sta dve. Malo prihranka. Hrana v Aziji je izjemno poceni. Obe trditvi držita.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.