PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kako ste zadovoljni z vašo Toplotno črpalko?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če k termometru namestimo mini ventilatorček, kateri bo pihal preko tipala, bo meritev precej bolj natančna. Res pa nekateri digitalci lažejo tudi več kot 2°C. So klasični alkoholni večkrat natančnejši
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Fujitsu Waterstage 11 HP - prva kurilna sezona, zaenkrat izjemno zadovoljni vsi znanci (5 hiš), kateri smo se za njo in monterja Klimaja odločili. Grejemo skoraj celo hišo (dobrih 145 m2) na 22.0°C v dnevni, kjer je termostat, sanitarno vodo (200 l) pa na 47°C. Je tudi edini vir ogrevanja (povsod radiatorji+talno hodniki in kopalnica), zaenkrat brez dodatnih el. grelcev, zadeva dela odlično. Poraba od 23.10 do 1.1.2016 - za cca. 150 eur dvotarifno na Gen-i zadnja akcija. Ogrevamo nonstop (sonček na displeyu) torej 24 ur/22°C, hiša letnik 2010/11, klasika porotherm 30 + 10 izolacije, lesena okna. Je pod sinovo otroško sobo, zraven ute - v zaveterju (jug) in se je pri spuščenih roletah skoraj ne sliši. Sosed še tudi ni nič rekel. Skratka jo priporočam.
Frenky_1975 Napisal:Fujitsu Waterstage 11 HP - prva kurilna sezona, zaenkrat izjemno zadovoljni vsi znanci (5 hiš), kateri smo se za njo in monterja Klimaja odločili. Grejemo skoraj celo hišo (dobrih 145 m2) na 22.0°C v dnevni, kjer je termostat, sanitarno vodo (200 l) pa na 47°C. Je tudi edini vir ogrevanja (povsod radiatorji+talno hodniki in kopalnica), zaenkrat brez dodatnih el. grelcev, zadeva dela odlično. Poraba od 23.10 do 1.1.2016 - za cca. 150 eur dvotarifno na Gen-i zadnja akcija. Ogrevamo nonstop (sonček na displeyu) torej 24 ur/22°C, hiša letnik 2010/11, klasika porotherm 30 + 10 izolacije, lesena okna. Je pod sinovo otroško sobo, zraven ute - v zaveterju (jug) in se je pri spuščenih roletah skoraj ne sliši. Sosed še tudi ni nič rekel. Skratka jo priporočam.
Ko sem to bral, sem najprej pomislil, da me nekdo zaj....a. Toliko podrobnosti se ujema, da ne morem verjet[emoji3] .

Poslano z mojega Xtouch z uporabo Tapatalk
Frenky_1975 Napisal:Fujitsu Waterstage 11 HP - prva kurilna sezona, zaenkrat izjemno zadovoljni vsi znanci (5 hiš), kateri smo se za njo in monterja Klimaja odločili. Grejemo skoraj celo hišo (dobrih 145 m2) na 22.0°C v dnevni, kjer je termostat, sanitarno vodo (200 l) pa na 47°C. Je tudi edini vir ogrevanja (povsod radiatorji+talno hodniki in kopalnica), zaenkrat brez dodatnih el. grelcev, zadeva dela odlično. Poraba od 23.10 do 1.1.2016 - za cca. 150 eur dvotarifno na Gen-i zadnja akcija. Ogrevamo nonstop (sonček na displeyu) torej 24 ur/22°C, hiša letnik 2010/11, klasika porotherm 30 + 10 izolacije, lesena okna. Je pod sinovo otroško sobo, zraven ute - v zaveterju (jug) in se je pri spuščenih roletah skoraj ne sliši. Sosed še tudi ni nič rekel. Skratka jo priporočam.
Frenky, nekaj za tebe.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=u2TLAxTY9Xs">https://www.youtube.com/watch?v=u2TLAxTY9Xs</a><!-- m -->
Da se malo prebudi tema v teh mrzlih dneh.
Svak ima peto sezono Vaillant VWL 102/3 S in je z njo zadovoljen. Do sedaj še ni imel okvar. Mislim ,pa da si v teh dnevih pomaga z grelci. HT ima 300l.
Kako se kaj obnesejo made in Cina?
Grejejo tudi Made in China. Mene že 5 zimo.

Še nismo zmrznili. Res laufajo na FULL, ampak grelci so pa na OFF.

Mraz jim zelo paše (ker izmenjevalec nima skoraj nič ivja), tako da med defrosti ki so na cca 1+ uro moč črpalke ne pade bistveno.
Me veseli. Za kakšno TČ gre?
super, greje dobro in poceni. V 4 do 5 letih se je vrnila kompletna investicija.
Fujitsu wshp11.
Teče že peta sezona. Nikoli premrzlo. Električni grelci so se resno vklopili enkrat prejšnjo sezono, pri brezvezni napaki za cca 12 ur.

Teče 10 sezona ogrevanja Daikin 16 kw - enofazna :twisted: Z delovanjem pri fizično izključenih grelcih zaradi varovalk zelo zadovoljen.Hiša Ytong 40 cm z 8 cm stiropor izolacijo, okna dvoslojna, 220 m2 talnega.V teh dneh zelo sprejemljiva poraba, pomagam si z občasnim kurjenjem kamina.Temperatura 21.5 (+,- 0.5 ) vremensko vodena krivulja.Sanitarna voda, pomoč kolektorjev ki je bila v decembru zelo obilna.Največja napaka pa je bila da nisem celotne zadeve nabavil in dal v delo lokalnim ponudnikom.Z današnjim vedenjem te napake ne bom ponovil.Znamka TČ ni več toliko pomembna je pestra izbira zelo kvalitetnih.

Lp
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi