PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna za ogrevanje LG Monobloc v Jagru za 2,5k€-2,9k€

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torej če prav razumem je ta enota samo zunaj, torej je povezava v notranjost samo dovod odvod tople vode? Torej če bi kupil to in notranji bojler za sanitarno vodo, bi mi ta zadeva grela sanitarno na cca 57-60 stopinj, za talno pa bi mi tripotni ventil mešal na 35 (recimo)?????
zaradi zmrzovanja je dobro da imaš v notranjosti izmenjevalec, se pravi v notranjost potegneš plinsko povezavo,
Glede temperature TSV pa ne vem če bi TČ zmogla toliko visoko...
Ali mi lahko bolj pojasniš...? a ni monoblok zadeva ki ima vse v eni škatli zunaj?
xtron Napisal:Torej če prav razumem je ta enota samo zunaj, torej je povezava v notranjost samo dovod odvod tople vode? Torej če bi kupil to in notranji bojler za sanitarno vodo, bi mi ta zadeva grela sanitarno na cca 57-60 stopinj, za talno pa bi mi tripotni ventil mešal na 35 (recimo)?????

Tako je, v hišo gre samo vodna povezava in pa krmilna povezava. Tripotni ventil je krmiljen preko TČ in samo usmerja toplo vodo, enkrat do bojlerja, drugič do talnega. Če imaš samo talno, ne potrebuješ mešalnega ventila, TČ pripravi že primerno temperaturo.

Instalacija
El. priklop: 1 faza, 220-240V, 50Hz
El. priklop grelca (4kW): 1 faza, 220-240V, 50Hz
Navoj cevi za ogrevanje: 25/25mm
Temperatura vode na izstopu: Ogrevanje: 15-57°C; Hlajenje: 6-35°C
verjetno je potem tu slabši izkoristek kot pri običajni TČ zrak voda?
Odvisno koga vprašaš Wink Vsak koncept ima svoje prednosti in slabosti. Izgube na povezavi med zunanjo enoto in hišo so pa predvsem odvisne od izolacije in poteka povezav, ne glede na tip izvedbe.
To pomeni ,da iz zunanje enote prestaviš izmenjevalec v objekt oziroma nabaviš nadomestnega?
nekako sem razmišljal, da bi dal takšno opcijo izvedbe(monoblok), pa magari kupim kitajsko tč ...
Je tak itak vprašanje kaj ni od tam!
lahko mogoče kdo ki zadeve pozna napiše kaj vse je potrebno in kako se priključi monoblok na hišo en ali dva kroga talnega in bojler za san. vodo. Imajo ti monobloki v sebi kake regulacije oziroma kaj jih fura
No to tudi mene zanima....ali dva kroga( pritličje mansarda) vežeš zaporedno oz. je verjetno bolj prav vzporedno??? Ali je dovolj potem ene črpalka ali je boljše da montiraš vsako v sojo omarico talnega...?
Vgrajena črpalka zadostuje za napajanje do max 200m2 talnega, tako da ne potrebuješ nobenih dodatnih črpalk, če hiša ne presega površine in je dobro izolirana. V notranjosti potrebuješ ustrezen bojler in prekrmilni ventil. Krmilje ni nek biser, kar pa tako velja za večino klima TČ.
Če nisi zahteven imaš dobro izolirano hišo bo omenjena naprava čisto solidno opravljala svoje poslanstvo za relativno nisko začetno investicijo.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Poštena cena za solidno TČ

Imam LG V Therma in sem zelo zadovoljen. Pred leti so bile TČ dražje. Novi model je občutno cenejši in investicija se hitreje povrne.

Končno postajajo cene normalne. TČ za vsako hišo.
Hmm...
Citat:TČ za vsako hišo.
Upam , da ne ...ker zna štrom drastično skočiti...(kot so se tudi lastniki gozdov , raje ogrevali na olje, ter nato prešli nazaj na ''svoj'' energent...)
Seznam subvencioniranih že majo, ostale prištejejo pavšalno..., pa znamo spet iskat cenejše ogrevanje :mrgreen:
Lp
:roll: Daj bohinc, spet se na zalogo sekiraš. Če bo tolk skoču štrom, bomo pa okrog bajt solarne panele postavljal, pa kako 2 m vetrnice.. pa bo. ( če se nou pol sapa podražila, kne) :lol:
1 2 3
Iskanje po temi