PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna za ogrevanje LG Monobloc v Jagru za 2,5k€-2,9k€

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Očitno TČ lahko prodaja že vsak pek
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.trgovinejager.com/sites/trgovinejager.com/files/letak-tehnika166.pdf">http://www.trgovinejager.com/sites/trgo ... ika166.pdf</a><!-- m -->
Kako leto še počakam pa jih bo verjetno kdo ponudil za 1,5K€
Ja, in? Počakaj, mogoče jo dobiš đabe!

... Boljše, da jo prodaja "one man band" inštalater, preprodajalec preko bolhe.... ali...v čem je problem?

Prepoceni, ha=? Težko se "hvalit" da maš TČ iz Jagra..., ha?

Zadnji cajt.... da prihaja do tega, pa da konkurenca (pri ponudnikih / kakor pri znamkah) naredi svoje! Npr. pri klimatskih napravah je to že nekaj časa....

Sicer pa je Jagros izredno poslovno uspešen (izkazan dobiček presega vse Bau...-e, Ob-ije...Merkure---itd. skupaj!!!!) in sklepam - da je v tem oziru potrošnik v smislu uveljaljanja raznoraznih pravic bistveno bolje zaščiten, kot pri marsikerem drugem ponudniku.... Support in jamstvo napravi pa ti seveda ne zagotavlja trgovec v Jagru...

Sicer se je pa o zadevni napravi že pisalo v eni drugi temi - pred nekaj tedni, za podoben denar, pa "očitno takrat ni bilo" problema?!
+1
Tudi gradbeni materijal imajo zelo ugodno, malce bolj levi so le pri naročanju in izvedbi naročil (na predračun za kritino sem npr. zaman čakal).
So pač malo manj požrešni od drugih (pa morda manj obremenjeni s krediti od Merkurja npr., ki komajda drži glavo nad gladino zaradi Kordeževih mahinacij...), zato jim dobro gre.
Ne vidim razloga zakaj bi bil enak izdelek podcenjen če ga kupiš npr v Jagru ali pa na drugi strani pri lokalnem monterju isto zadevo za 300 evrov dražje. Sam imam skoraj pol hiše od Jagra. Pa kaj potem :-)
Tudi sam sem gledal 9 kw. Bom šel danes ali pa jutri povprašat kdo montira ipd.
Ker gre za monoblok in vodno povezavo v hišo, načeloma lahko montira vsak vodovodar (ne rabi izpita iz hladilne tehnike, kot pri plinski povezavi).
bomber111 Napisal:Ne vidim razloga zakaj bi bil enak izdelek podcenjen če ga kupiš npr v Jagru ali pa na drugi strani pri lokalnem monterju isto zadevo za 300 evrov dražje. Sam imam skoraj pol hiše od Jagra. Pa kaj potem :-)
Tudi sam sem gledal 9 kw. Bom šel danes ali pa jutri povprašat kdo montira ipd.
Jager je zakon.
Škoda, da Jagra ni še kje drugje po Sloveniji.

Sem opazil zanimivost: bavbavi so precej navili cene skoraj do mer(melade), ki ima pa vseeno robo boljše kvalitete.
To je popolnoma običajna cena za ta monoblok. Bo pa verjetno račun za končno izvedbo nekaj višji, ker se kar na fasadi običajno ne da priklopiti cevi za vodno povezavo. Pa saj tudi Daikinov ni veliko dražji.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Imam predračun za 9 kw monoblok od celjskega in našega lokalnega monterja in sta oba dražja za vsaj 200 oziroma 250 evrov. Bom videl kam bomo prišli s ceno na ključ z 300 litrskim bojlerjem.
No, in?
Tako je to!
Zagotovo si zelo jezen, da lahko nekje ceneje kupiš!
V primeru da bo "dodatek" za bojler previsok - je tu še vedno opcija samostojne TČ za san. vodo!
9 kW monoblok za 200-250 € dražje je cena po ceniku, brez popustov. Jager je očitno dobil količinski popust.
@Jankur
Z največjim možnim popustom so bili drugod dražji za 200 oziroma 250 evrov. Zame je važno koliko plačam in ne koliko popusta sem dobil :-)

Eeee Mirando, Mirando :-), seveda nisem jezen za cenejši nakup :-)
TČ za sanitarno mi ne pride v poštev ker ima kurilnico/pralnico veliko 6 m2 in bi imel potem hladilnico noter
Res me zanima kakšna je nabavna cena za te škatle pri proizvajalcu in kam se še lahko spusti cena?

Se mi zdi, da se vse obrača tako, da bodo tč postale to, kar so danes že pralni stroji, laptopi in ostala podobna roba, katere se sploh ne splača več šraufat, ko kaj crkne, ampak jih preprosto zamenjaš.

Narediš kurilnico, katera ostane, zunanji monoblok pa menjaš na cca 7-10 let, in to ne nujno z istim proizvajalcem.
Za "normalne" tehnične podatke je pa potrebno odpret nemški katalog. 9kw pumpa, glede na COP A2/W35 = 3.3, ne bi smela biti na ekosklad listi.

V Nemčiji je tudi 5 let garancije, pri nas samo 3?!? Banana republika Slovenija.

Priložene datoteke
.jpg   lg_monoblok.jpg (Velikost: 133,24 KB / Prenosi: 1380)
V nemškem ekoskladu imajo vse večinoma za 10-15% nižje vrednosti. Dobil sem razlago da so meritve v okviru 15 % in v nemčiji morajo iti z rezultati na minimum pri nas pa(kaj bi drugega pričakovali) gredo na najvišjo vrednost COPa.
1 2 3
Iskanje po temi