PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Agregat za obtočno črpalko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
naša kia po nekaj dneh takega dela po 4 in več ur skupaj v prostem teku sicer ni imela kakih drugih težav, le zelo umazano olje in malo raztegnjen jermen alternatorja. pa spomladi je enkrat zaštekal ventil prostega teka (IACV), ampak tega tako ali drugače vsaj enkrat letno vzamem narazen in vse prešpricam s karburator sprejem. nobenih odpadanj avspuha, cvrenja zajl, in sličnega.
Ne glede na to, da se nič ni zgodilo, avto ni namenjen temu da dela kot generator in stoji na mestu, še maj pa je alternator v takih pogojih dimenzioniran za stalne maksimalne obremenitve. Najbrž pa tudi ni najbolj ekonomično, da poganjaš 100 KW motor avtomobila za 1 KW električne moči.
Strinjam se, da je to neka zasilna rešitev, a jaz na tem ne bi gradil nekega rezervnega sistema napajanja kurilnice.....
v predelih Rusije, kjer je normalna zimska temperatura -40°C, avtomobilov čez noč ne ugašujejo. Parkirani pred blokom delujejo pod štandgasom celo noč. A verjetno res da z izklopljenimi električnimi porabniki.
Je pa imel moj fičo letnik '75 ročni gas, a nikoli nisem ugotovil čemu bi lahko to služilo.
In "boli jih" za katalizator, lambda sondo, porabo , ...........
Sicer pa je -40 (in nižje) popolnoma nekaj drugega in neprimerljivo z nami in povprečnimi temperaturami okrog nule (ob takih temperaturah je žled in težek sneg, ki povzroča porušitve električnih napeljav in prekinitve).

Njihove (sibirske) težave pa so zgostitev olja, antifriza, zamrznitev bencina (vodnih kapljic) in krčenje materiala, ki lahko zariba motor.
javr Napisal:v predelih Rusije, kjer je normalna zimska temperatura -40°C, avtomobilov čez noč ne ugašujejo. Parkirani pred blokom delujejo pod štandgasom celo noč. A verjetno res da z izklopljenimi električnimi porabniki.
Je pa imel moj fičo letnik '75 ročni gas, a nikoli nisem ugotovil čemu bi lahko to služilo.

Starodobni tempomat!! :lol: :lol:

lp,
JOHHAN
Avto pri nekoliko povišanih obratih ne porabi bistveno več od nekaj kw agregata. Da ne omenjam če ja ta agregat 2T.
1 2 3
Iskanje po temi