PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Težave z zalogovnikom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
najrad1 Napisal:Mislim da boš z 99 stopinjami previsoko, ker ko ti bo zmanjkalo elektrike se bo zgodilo kaj.? Pusti kotlu vsaj teh 10 stopinj za dihanje z zaprto loputo in kuhanjem drv . Pri seltronu niso cepci -zato takšne nastavitve .

to se je nanašalo na to izjavo. če je na acc20 omejena najvišja temp kotla 90 to pomeni, da ko bo presegla 90°C se bo črpalka za polnjenje zalogovnika izklopla, v peči pa bo temp.še bolj naraščala
Sem zakuril ja ampak še nisem spreminjal nastavitev.Danes sem zakuril pozno popoldne tako da zalogovnika itak ne bom segrel na tako visoko temperaturo.
ASAP ta izjava zgoraj je smiselna.
ASAP ,če si prečital en stavek bi še naslednjega !
najrad1 Napisal:Mislim da boš z 99 stopinjami previsoko, ker ko ti bo zmanjkalo elektrike se bo zgodilo kaj.? Pusti kotlu vsaj teh 10 stopinj za dihanje z zaprto loputo in kuhanjem drv . Pri seltronu niso cepci -zato takšne nastavitve .
V istem postu ima tudi nasvet , da naj ogreva na nižjo temperaturo.
najrad1 Napisal:Po moje bi Prilagodil ACC 20 na kurjenje pri Samsonu na 80 ,prav tako se nauči koliko drv moraš naložit ,da ogreješ zalogovnik do 80 stopinj.
Jaz imam starešji ND3, ki ima 95°C kot varovanje kotla. Če vržem v peč nekaj kartona in imam črpalko na 2 potem mi hitro peč preseže 95°C. Kaj se takrat zgodi je zelo pomembno. Pri meni nima dodatnega varovanje peči z vodovodnim priključkom. Ko peč doseže 95°C se samodejno začne odpirati motorni pogon ventila na max hladni dotok v peč. Tako dolgo je odprt, dokler temp. v peči ne pade na 90°C. Tako vso energijo na visoki temp. pošlje v zalogovnik in ne v kanalizacijo. Drugo imam še ByPass, ki se samodejno odpre, če je izpad elektrike. Enkrat sem že to doživel, ko sem slučajo stopil na podaljšek in se je izklopil kabel do kurilnice. V peči je bilo 103°C - odprti sistem in na vrhu zalogovnika 100°C. Ko sem priklopil el. kabel nazaj se je sistem počasi umiril edino mi je WDC20 začel ohlajati zalogovnik preko ogrevanja v hiši. Pač sem potem popravil parameret varovanja zalogovnika.
najrad,
še zadnjič, črpalke ne sme izklopiti visoka temp v peči, zato če bi bilo mogoče bi izklopil omejitev, ker pa se je ne da je na max 99°C. S samsonom še vedno lahko nastavi tudi 60 če želiš.
ASAP , še zadnjič tebi preberi spodnji stavek...
najrad1 Napisal:Po moje bi Prilagodil ACC 20 na kurjenje pri Samsonu na 80 ,prav tako se nauči koliko drv moraš naložit ,da ogreješ zalogovnik do 80 stopinj.
1 ... 9 10 11 12 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi