PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanimivo, da je tako lepo ohranjen.
Pohvalno!
Kolk pa pokuris lesa na sezono?
Gt kotla iz leta 2013 se pa res ne spomnim. V spominu imam le LT pa TR.

Lp
Pozdravljeni,
Teče sedma sezona uporabe kotla ABC delta. Ob zadnjem čiščenju, sem med pepelom opazil kar velike kose termobetona. Očitno bo potrebna menjava, saj je ja spodnji strani termobeton (na stropu gorilne komore) že precej načet pa tudi šobe praktično ni več. V Kovintrade so mi za material za menjavo naračunali 550€ z DDV, kar se mi zdi, milo rečeno, drago. Ali obstaja še kakšna druga možnost menjave (izdelave) teh kosov. Zanima me tudi ali lahko zamenjavo (originalov) opravim sam.

Lp, in hvala za odgovore.
Zdravo.

Osebno nimam isti kotel kot ti. Zamenjava betosnkih delov ni tolk zahtevna. Pravilni vrstni red je treba uporabiti pri sestavi. Kasen kos visoko temperaturne vrvice in keramicne volne je lepo imeti pri roki, da se doda med morebitnimi potrebnimi spoji. 
Izdelava zahteva nekaj mal vec casa. Kalupe sem izdelal iz lesa in stirodurja. Na kratko glede betona imas enokomponentne mesanje z vodo ter dvokomponentne mesanje z svojo namensko kislino. 
Prednost in slabosti imas tako enega in drugega. Bistvena razlika je da dvokomponentni ko se posusi lahko das v kotel in zakuris kot vsaki dan. Enokomponentni pa ga je potrebno sintrati postopoma segrevati in to lahko tudi do 72ur in vec. To sem resil delno z rabljeno kuhinjsko pecico.
Uporabil sem beton 1550C ter 1350C razlike so bile majhne glede obrabe sobe. 

Lp
Hvala za odgovor. Ali bi to storil ponovno (glede na ceno/delo), ali bi kose rajši kupil?
Lp
1 ... 22 23 24 25 26 Pojdi na stran 
Iskanje po temi