Objave: 1193
Teme: 0
Ocena:
0
Če imaš denar "vrzi" 200 jurjev na mizo. (Ali 180) Take or leave it! In ne ostopi od tega.Verjetno bo tvoja. Če ne, pojdi dalje brez objokovanja, le telefonsko jim pusti. Verjetnost da boš dobil klic čez kak mesec je velika.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Ja, tudi s tem nasvetom se zelo strinjam.
Objave: 39
Teme: 18
Ocena:
0
Hvala za mnenja. Človek se sprašuje, zakaj hiše v treh letih ni nihče kupil, če je dobra, čeprav je res, da se sedaj skoraj nič dražjega ne proda. Res je sicer, da so s tole hišo začeli pred leti precej visoko - v spominu imam celo nekih 360.000 EUR. Omenim pa lahko, da se dejansko prodaja manjša parcela, ker bodo menda cca 150 m2 prodali sosedu.
No, sem upošteval zadnji nasvet. :?
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Hja... Hiša je že lahko (dokaj) ok, vendar je potrebno še kar nekaj vložiti da bo OK. In je cena še vedno previsoka. In hiša je preogromna za večino kupcev...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 2654
Teme: 78
Ocena:
5
V moji soseščini v Zgornjih Pirničah se je pred časom prodala podobna (malo starejša hiša, po moje iz zgodnjih 80. let) z ravno, pravokotno parcelo cca 1.000 m2 za 206.000 €. Kupila jo je družina iz Ljubljane, delno so jo obnovili (notranjost) in se vselili. Predvidevam, da jo bodo obnavljali, ko bodo sredstva in po etapah.
Mi smo pred recesijo dražje kupili podobno hišo (strejšo, zgodnja 70. leta) s podobno parcelo, jo pred vselitvijo v celoti razbili, jo celotno prenovili (vrgli vanjo vsaj 50% nakupne vrednosti), in se vselili. Zunanjost urejamo ko je denar, po etapah.
Kaj narediti? Če ti je všeč (se strinjam z "medo9", da so nam nekaterim tovrstne hiše, lokacije, parcele, zeloooo všeč, tudi "fantocci" je dal dobro iztočnico - senca starih dreves je veličastna), daj na mizo 180 jurjev in se prični pogajati. Moja osebna ocena je 210.000 za nakup in nato še 100.000 - po fazah - za energetsko sanacijo oz. posodobitev. Da se pa v njej verjetno tudi sedaj lepo bivati. Saj ne rabiš za začetek drugega kot okna (cca 10.000 €) in fasada (cca 15.000 €). Že s tem boš prišparal ogromno energenta. Ko pa zamenjaš še kritino in izoliraš mansardo (cca 25.000 €) si že na konju.
Bistveno ceneje ne bo šlo! Čeprav je "kao recesija" so izvajalci, tisti ki so dobri in so preživeli, ohranili vrednost svojega dela in cene storitev.
LP
Objave: 783
Teme: 1
Ocena:
0
simpl
..kot pravijo predhodniki...odštej si energetsko obnovo,skupaj z novo kritino in dobiš pravo ceno
ps
...vse skupaj lahko mirno"pihneš na dušo sedanjim lastnikom :wink:
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
Tko velko hišo je vedno rizik kupovat, če čez tri leta zgruntaš, da ti ni ok, jo bo zelo težko prodat... Ni funkcionalna, dalo bi se jo prezidat v dvojčka sploh ker je dosti zemlje, posebej minus ker bo treba menjat okna, vrata, streho, izolirat, verjetno tudi fasado. Če ne bo jokal žep za ogrevanje. In tu je tudi ključ do neprodaje. Bajte za 100, morda do 150 k EUR se še da prodat ker imaš nekaj na strani in ker dobiš nek znesek kredita. Dat 200k za bajto je pa precej težko: če bi skeširal, boš verjetno raje zidal in si naredil po svoji meri, kredit boš težko dobil za tako podrtijo, ker ti cenilci na bankah ne bojo dali pa tudi nisi kreditno sposoben - obrok je za 200 k že ohohoh in se da dobit kaj boljšega...
Glej npr tole za primerjavo, kaj pomeni neatraktivna bajta z dost kvadrati:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id=5826343">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... id=5826343</a><!-- m -->
Objave: 7350
Teme: 20
Ocena:
4
jao, miljon prizidkov, nadstreskov itd...
najbrz je hisa v osnovni izvedbi se nekako izgledala.