Objave: 6
Teme: 3
Ocena:
0
Pozdravljeni. Rabil bi nasvet glede video nadzora. Pri mami bi rad postavil dve kameri , snemalnik in pa seveda nek monitor , kjer se bo to dalo videti. Zadeva naj bi bila brezžična. Pa v hiši ni interneta. Kaj ugodnega mi svetujete? Hvala.
Objave: 4597
Teme: 212
Ocena:
3
Iščem kak poceni NVR, da bi mi posnel kar se premika na štirih poceni ONVIF 1M kamerah, torej bi moral biti detektor premikanja v NVR. Vse, kar sem našel na Aliju je brez motion detecta.
Probal sem s tremi Android TV boxi s tinyCam pro, a posnetek ni tekoč, vsako cca sekundo izpade nekaj frejmov.
Ocena:
3
Kako je sploh z motion detectom, nekje sem prebral, da če hočeš, da detekcijo izvaja kamera, snema pa NVR, moraš uporabljati MJPEG kodiranje, kar pri 2M kameri 25fps pomeni kar velik bitni tok in rabiš 1G ethernet. Je to res?
Kako je z detektorjem premikov v NVRju, če imaš h264 kodiranje. Pri kaki ceni se na Aliju to začne?
Sem se še malo igral z Android TV boxi in z eno kamero lepo detektirajo premike in tekoče snemajo 25fps, pogoj je hardverska podpora za h264 video (imajo jo vsi <22€ boxi, ki jih imam) in da TinyCam deluje v ospredju. V ozadju ima motion detection več kot 5s zakasnitve.
Ocena:
3
V ozadju se TinyCamu da nastaviti, da je na posnetku do 10s dogajanja pred detekcijo. To sicer deluje, problem je, da ne zazna hitrih dogodkov velikih razsežnosti. Recimo če na dvorišče pripelje avto in je avto čez doberšen del slike.
Ali ima kdo poceni NVR, z motion detekcijo za h264 kamere, ali pozna kako to dela. Morda je zaznavanje velikih hitrih objektov problem tudi pri NVR, vzrok pa h264 kodiranje.
Ocena:
3
Sem malo raziskoval, kot kaže, so NVRji neumni in lahko samo snemajo, kar jim kamere rečejo, tu pa trščimo na zbrko standardov in prfilov oziroma kaj imata kamera in NVR implementirano; ONVIF 2.2 še nič ne pomeni.
Zanimiv link <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cctvforum.com/viewtopic.php?t=36363">http://www.cctvforum.com/viewtopic.php?t=36363</a><!-- m -->