PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Talno gretje - mreža ali plošče

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A za cevi položene na platah se pa ni treba sklanjati?
Ne, ker jih samo pohodiš.

imam vprašanje glede polaganja talnega gretja: v kolikor imaš plascificirane sistemske ploče, ali ima kakšen smisel polagati PVC folijo pod njimi?
vsekakor da ne, ker to funkcijo prevzame folija ki je na vrhu plošče!
Ali ima kdo izkušnje z namenskimi mrežami za estrih? Dimenzija je 2x1m, raster 5x5cm in debelina mislim da nekje 2mm.
Mislil sem namreč nabaviti te, pa mi pravi mojster, ki mi bo delal tlake, da te mreže rado dviguje in mi jih ne priporoča. Same mreže so zanimive iz ekonomskega stališča, lažje jih je spraviti na lokacijo in tudi poškodb folije in sten (sam prenos) predvidevam da je manj.
Verjetno imas namen polagati talno ogrevanje na te mreze?
Mrezo ti lahko dviguje cev za talno ogrevanje, zato so boljse tezje mreze (Q196, Q188, Q131).
Vsekakor na plošče. Je lažje za izvedbo in hitrejše pa še cenovno če skup potegneš ni velike razlike. Odvisno pa je koliko je vredna tvoja ura dela?! Za pomoč pri talnem lahko na sz.
Mortal Napisal:mreže rado dviguje in mi jih ne priporoča
Težko je svetovati, če ne poveš dovolj.
Če imaš alu-plast cevi, ki držijo obliko, ne bo dvigovalo mrež. Če imaš trde elastične, ki jih težko kriviš, (recimo PPr, kar odsvetujem), bo mreže dvigovalo, dokler jih začasno ne obtežiš, potem pa jih nekaj lopat betona prime.
Oboje je primerno, če pravilno delaš. Tudi na te mreže sem že polagal 8)
Talno (pex-al-pex) polagam na zgoraj omenjene mreže za estrihe 2x1m in razen na vogalih ni večjih problemov z dvigovanjem mrež. Imam pa vprašanje - ali se je potrebno s cevljo izogibati zaključku šipk ko so le te na zgornji strani (glej sliko)? Je možno, da bi se cev sčasoma na tem mestu "prežulila"?

Priložene datoteke
.jpg   mreza-podove-estrih-slika-49714171.jpg (Velikost: 191,31 KB / Prenosi: 1642)
ko bo cev enkrat zalita v estrihu, se ne bo nic vec drgnilo. poleg tega so te lahke mreze neproblematicne na zakljucke mrez, ker zice niso tako toge.
druga zadeva je, ce mreze polagas na konkretnejse mreze, tam pa je priporocljivo, da sipke na zakljuckih mrez zakrivis proc od cevi, da se ne bi slucajno cev poskodovala, dokler estrihi niso zaliti.
Tisti zaključki so res ostri. Poskusi s konico na ostanku cevi z vso moč-jo narediti zarezo in boš videl, da ne prideš skozi.
Vseeno pa se je bolje izogniti temu, da bi cev vpel ravno na eno tako ostrino.
Mene pa zanima nekaj, ali se cevi če jih položiš na armaturno mrežo poškodujejo če stopiš nanjo na stiku z mrežo, drugače bi jih v garaži raje položil na armaturno mrežo predvsem zaradi dodatne (gratis) ojačitve estriha zaradi mreže, vendar me skrbijo poškodbe pri izdelavi estriha
1 2
Iskanje po temi