Objave: 12
Teme: 0
Ocena:
0
Po tej plodni debati sem naredil kot ste mi svetovali..KZS sem instalirov po shemi, ki je priložena.....hvala.....sem bil prepričan, da s tem zaključujem in je vse ok.......do danes ko sem v kleti , ki je na isti fazi kot motor pogona, zamenjal navadno pregoreto žarnico in vstavil varčno.....glej čudo.....žarnica mi, ko je na stikalu ugasnjena , utripa...se hoče prižgat kot npr. fluretenčna ko je starter zanič. Če jo prižgem normalno gori. Potem sem še v garaži, ki je na isti fazi slučajno ugasnil stikalo na podaljšku in tudi na stikali lučka rahlo brli...???? Je to zaradi KZS-ja ali....???
LP
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Ne. To ni zaradi KZSa. Je pa zaradi česa drugega. Mislim, da se ti obeta obisk kakega pravega štromarja.
Objave: 12
Teme: 0
Ocena:
0
No samodejno prižiganje sijalke sem rešil. Napaka je moja. Ker je luč v kleti sem na stikalo ki je na hodniku vdelov brlivko od starega bojlerja . Brlivka mi gori ko je luč ugasnjena. Zaradi nje se to dogaja , drugje po bajti tega ne počne . Kar se pa tiče brlenja brlivke (gori na pol moči) na podaljšku preko stikalne ure ko je ura ugasnjena pa si ne znam pojasniti zato poiščem štromarja .
LD
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
1.9.2019 ob 09:01
(*Zadnja sprememba objave: 1.9.2019 ob 09:05 uporabnik csamo001.)
Bolj kot ne sem odločen, da bomo za pogon drsnih vrat vzeli NICE Robus 600.
Imam dve ponudbi za dobavo in montažo, ustrezno razčlenjeni. Žuli pa me, da je cena kompleta, ki je v teh ponudbah, opazno višja, kot je cena tega istega kompleta na različnih italijanskih spletnih straneh (montaža je še posebej postavka na obeh ponudbah s svojo ceno). V skrajnem primeru je cena slovenskega ponudnika dvakratnik tiste na italijanski spletni strani (pri Italijanih okoli 350 EUR).
A je kdo že naročal direktno pri makaronarjih? Kakšna zanesljiva spletna stran oziroma prodajalec? Če bi šlo za naročilo v Nemčiji ne bi imel pomisleka, ker pa so to naši zahodni sosedje...
In še eno vprašanje: kaj je bolje - pocinkana ali plastificirana zobata letev?
Objave: 108
Teme: 11
Ocena:
0
4.9.2019 ob 12:56
(*Zadnja sprememba objave: 4.9.2019 ob 12:56 uporabnik alpe.)
V bistvu niso makaronarji, ampak italijani. Tak zaničljiv odnos dostikrat pomeni prvi korak v težave. Drugi korak je iskanje najnižje cene. Sploh pa ni Italija glede spletnega nakupa nič slabša opcija od Nemčije. Če se nakup zaplete, boš v vsakem primeru moral urejat stvari v tujini, kar je težavno. Razen če je nakup izveden v okviru amazona ali ebaya, plačan s paypalom.
Če te žuli cena, kupi in zmontiraj sam in sam tudi prevzemi tveganje za oboje. Če obvladaš, seveda. Če ne, to prepusti nekomu, ki (oboje) obvlada. Ampak to stane in se plača. In prav je tako.
Izvajalec je vedno pripravljen odstopit tudi del rabata stranki za opremo, če je ta korektna in razume, da mora izvajalec ob tem zaslužiti. Potem cena pogona ni več x2, ampak morda par 10 EUR višja. Kar je čisto ok, ker dobiš celotno storitev in se ne rabiš jajcat okrog. Če je pa stranka tečna, je "priporočena maloprodajna cena" eden od načinov, da se stranko postavi na distanco. Dela je danes več kot dovolj, strank, ki izvajalca gledajo z viška in z nezaupanjem, hkrati pa mu z mahanjem z spletnimi ponudbami dvomljivega slovesa hočejo izsesati zadnji EUR, nihče ne potrebuje.
Boljša je pocinkana letev.
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Sem se najprej v prst vgriznil, ko sem prebral ta prosti spis, potem pa sem si rekel, da je škoda ne kaj odgovorit.
Torej Lahi so makaronarji, Nemci pa so švabi. In od tu naprej je vsaka ideološka debata o poimenovanjih narodov brezvezna, ker pri tem zapenjat je škoda cajta.
Iskanje najnižje cene za nek točno določen produkt je iskanje težav? Najbrž monterji, ki montirajo v Sloveniji, Nice-ove produkte iščejo pri dragem preprodajalcu, ne pa direktno na "viru"? Ali pač? In če končni odjemalec tak isto išče točno izbran izdelek čim ceneje, je "tečen"?
Ja, žuli me cena samega produkta. Ker če jo jaz pri Italijanu dobim v prodaji na drobno po 350 EUR, potem najbrž ni nobena skrivnost, da jo monter, ki je redni odjemalec (se hvali s tem, da hodi na obisk k Nice-u v fabriko), dobi najbrž še kar nekaj ceneje. In mi hoče potem prodati pogon s 150% do 200% marže. Mimogrede, garancijo monter postavlja pri 12 mesecih, čeprav proizvajalec daje 24 mesecev. Meni se pač zdi nepotrebno lupanje in jasno, da bom poiskal koga drugega (tako ali tako pri takih investicijah vedno kontaktiram več kandidatov in nikdar ni edini kriterij cena).
Edina dodana vrednost tvojega vpisa je tako tisto o pocinkani letvi. Pa da bi se barem tam razpisal, kot si se pri ostalem...