PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup svoje nepremičnine na dražbi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seveda pomaga. Kot je pezo zgoraj napisal: izpodbijanje lastnistva in orda ti uspe zaustaviti drazbo.
Pozdravljena. Se pridružujem mnenju predhodnikov, da si nadita odvetnika specializiranega za to področje.
Druga stvar kjer pa imam kar nekaj izkušenj v zadnjem letu pa so dražbe.
Moje izkušnje so take; na prvi dražbi ni nikogar ali samo kakšen, ki želi na drugi ali tretji dražbi kupit, pa pride malo pogledat. Na drugi dražbi je več obiska samo v primeru, da je stvar popolnoma čista (v hiši ne živijo dolžniki, ni najemne pogodbe...). V tem primeru se licitira, vendar po mojih izkušnjah cena nikoli ni presegla izklicne cene na prvi dražbi. Na tretji dražbi se kupijo tudi nepremčnine s "problematičnim" stanjem, pa še to ni nujno.
Kriza se pozna tudi na dražbah, če želiš kupit moraš imeti gotovino, na banki za take nepremičnine ne dobijo kredita(ne moreš zastaviti te nepremičnine za kredit, to velja tudi za vaju). Kupcev s kešom pa ni toliko. "Mafije" skorajda ni več, po mojih izkušnjah.
Povzetek: 1.Ne bojta se mafije 2. Če želita resno z nakupom in imata gotovino računajta, da bosta kupila na drugi dražbi. 3. Ne govorit stečajnemu ali komerkoli povezanemu s to zgodbo, da imata namen kupit, ker se lahko zgodi, da vama bo kakšen od upnikov poslal nekoga in vama dvigoval ceno. Že debata na forumu se mi zdi malce nevarna.
lp
Če vama je svak od gradnje hiše pa do zdaj tajil, da ni naredil prepisa in istočasno na hišo ki je zrasla z vajinimi žulji pridno jemal hipotekarne kredite bodita predvidna, da vama v primeru da bosta na dražbi nazaj odkupila hišo ne bo nagajal tudi po sami dražbi. Zadeva se lahko vleče nekaj časa in želim vama da naredita tako da bo za vaju prav. Bil sem že na več dražbah. Največje zanimanje je za nepremičnine, ki imajo enega lastnika, torej se prodajajo v celoti in so lokacijsko zanimive, brez služnosti,...

Doživel sem primer, ko je recimo upnik banka ali leasing firma poslala poizvedovalca, ki je namensko dvigoval ceno in delal štalo, bil je prisoten kot javnost, varščine ni vplačal in je potem trdil, da kot upnik ne rabi vplačati varščine, oziroma mora sodnico pred pričetkom dražbe opozoriti da je upnik. Zato bodita previdna. O ''mafiji'' oziroma rednih udeležencih dražb, ki se selijo po vseh sodiščih v Sloveniji pa povem, da jih ignoriraj, pred dražbo na hodniku sodišč ponavadi barantajo, daj vsakemu 500 EUR, pa ti ne bomo dvigovali cene. Stopi stran od njih, ali pa pridi na dražbo tik ob uri, ker boš le manj nervozna. Na koncu pa so vsi hendlarji izstopili od dražbe takoj, ko je bila polovična vrednost nepremičnine zvišana že za recimo 2000 EUR. V primeru, da pa bosta na dražbi res kupila, pa je najhujše za vama, saj ne bosta rabila deložacije in imata po zakonu o dražbah še pol leta čas, da poravnata preostalo kupnino na TR sodišča, vendar morata na sodišče nasloviti vlogo.

8) 8)
Sabina49 kot sem sledil temi naj bi dražba bila že končana.Upam ,da je bilo vama v prid oz. po vaših željah.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi