PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka Kronoterm in čudna vezava

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[/quote]
upam, da bere to kdo od "okoljevarstvenikov" Arrow Kronovški bi se pa tud lahko malo zamislili, kake serviserje imajo_in kaj jim po terenu delajo......pa 16 kil plina v eni mašini :roll:[/quote]
Ali je mogoče da je v mašini 16kg plina?
16kg plina vsebujejo TČ moči nad 50 kw. Pri manjših sistemih (če je res toliko plina, kar skoraj ne verjamem)
je takšna količina hladiva nadomestilo za konstrukcijsko napako.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Sem vprašal mojstra. Okrog 8 je rekel. Ne vem od kje mi števila 16.
pravzaprav bi ti morali oni plačati, da si odkril napako, ki je sami niso -morda so se tudi kaj naučili
Khmm khmm, se še dobro spomnim kako je mene jezil zagon in okvara nove TČ katero sem nabavil v Nemčiji in jo "sam" montiral. Nisem imel na voljo nikogar drugega kot uporabnika dedek, tale forum in tehnika po telefonu in mailu v Nemčiji.
Ampak sedaj je že vse to pozabljeno in TČ prede tiho kot mucka že tretje leto.
Zato ti res želim, da ti sedaj dobro služi.
vincent Napisal:No eto..konec dober, vse dobro :wink: .

(edino ni mi jasno zakaj si moral prej doktorirati iz TČ da so prišli mimo :? ).

to je tisto kar mene najbolj raznori! zato pa poskusam vedno iztezit cim vec info od ljudi preden grem v vojne z mojstri/proizvajalci/serviserji. do zdaj je bila ta izkusnja mucka edini pravi kontra razlog za izogniti se "domacega izdelka".
to da moras sebe v nulo izobrazit zato da te jemljejo resno je poglaviten shit podatek; to da so na koncu popravili jih ne vadi iz situacije.
mucek4 Napisal:Malo update-a na tole temo.

v petek je serviser res prišel, po pozdravu stopil do TČ in potipal cev. Takoj mu je bilo jasno da ventil res ne deluje in ga zamenjal. Ne vem sicer zakaj je sistema izpustil vseh 16kg plina v ozračje (ni ga recikliral) zamenjal ventil in zagnal TČ nazaj. Pri pregled kaže precej nižjo temperaturo kompresorja (cca 20°C), za 3-4°C nižja je tudi temperatura uparjalnika. Če bo čas dopuščal jo še enkrat premerim v nedeljo, vendar zaenkrat kaže na občutno izboljšanje. Tudi kompresor sedaj brni precej tišje.

ej, a te lahko (seveda proti plačilu), če bo kdaj potrebno angažiram za dobavo municije-znanja v boju s servisom. No upam, da ne bo treba.
Še dobro, da obstaja ta forum! Drugače bi se tudi mi grizli, kako so nas nasr..., da je treba kupovat slovenske proizvode. Nimam nič proti njim! Jih kupim z veseljem, samo naj delajo tako kot je treba, ne pa, da so z njimi sami problemi, pa še serviserjem se žvižga ali te bo celo zimo zeblo!
1 2 3 4 5
Iskanje po temi