PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Služnost

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
He he, kako je ta naš svet kompliciran Smile - tudi če obkljukaš "kataster stavb" in ti pokaže neko stavbo, to še ne pomeni, da je stavba vpisana v kataster stavb. Velika večina namreč ni vpisana...

Na portalu "Prostor" to vidiš v zavihku stavbe -> Katastrski vpis (DA/NE)
Kakšen pa je potem smisel tega filtra oziroma baze podatkov.

Ker očitno jo je nekdo delal in pokasiral, podatki so pa krneki...

Se pravi uradna inštitucija ma nekaj objavljeno, kar je dejansko izmišljeno in je to ok.

Banana republika

LP
mlesko14,
moja napaka pri uporabi pojmov :oops: saj kot podatke katastra stavb smatram samo zapise katastrskega vpisa, nekatastrske pa upoštevam bolj informativno, četudi se dejansko oboji nahajajo v isti bazi in so obrisi obeh zajemov enako vidni v grafičnih prikazih

pred približno 10 leti so se namreč izrisali obrisi (streh) vseh takrat stoječih objektov iz letalskih posnetkov ter so se stavbe znotraj posamezne katastrske občine oštevilčile;
so pa določeni objekti bili spregledani (praviloma človeška napaka) ali napačno interpretirani (npr. s strešnimi ploščami pokriti skladi drv)

očitno je tudi ta preša tak primer, ko je operater objekt spregledal

ta zajem objektov je bil osnova za kasnejši popis nepremičnin, se pa v sistemu najde kup napak iz različnih vzrokov; ugotavljanje in odpravljanje napak je v določenih primerih zelo enostavno in hitro rešljivo, v določenih pa ne

nekatere uskladitve dejansko niso mogoče brez da lastnik nepremičnine zahteva ureditev podatkov - pravne ovire

na osnovi sedanjih evidenc pa se potem ob odkritih napakah posamezni primeri rešujejo in posledično se baze izboljšujejo, sicer počasi, a vendarle
lp imam vprašanje:

V mojem praznem / po novem zakonu NErezidenčnem/ stanovanju prebiva moj sin. Po novem zakonu o davku na nepremičnine bom torej plačal davek v višini 0.50, čeprav v stanovanju biva sin in to že dlje časa. Nekje sem slišal, da v kolikor sinu podelim osebno služnost, da se potem davek obračuna kot na REzidenčno stanovanje,, torej 0,15.

A mi lahko kdo pomaga najti kje bi o tem prebral in pa če kdo ve kako je s tem in seveda če obstaja kak obrazec pogodbe

Hvala
Bo tole kaj pomagalo? Big Grin
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.informiran.si/portal.aspx?content=davek-na-nepremicnine&showMenu=1&showRightFrame=1">http://www.informiran.si/portal.aspx?co ... ghtFrame=1</a><!-- m -->
hvala,,, to sem videl, vendar tu omenja da novi nepremičninski davek to služnost tudi določa, oziroma omenja,, vendar v novem zakonu nisem tega zasledil,,, oziroma natančno prebral in kaj takega noter ne piše
Tudi jaz tega nisem zasledil v zakonu, zato bom raje prepisal stanovanje na hčerko.
medo9 se strinjam,, zgleda da bo to najboljša rešitev

Imate pa ZS
1 2
Iskanje po temi