PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Aluplast: press vs vijačni fitingi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V mislih sem imel na matico, tiste z inbus ne poznam. Za klešče res rabiš malo več prostora, zato sem tam malo več poštemal. Ampak ni sile, imajo precej ozke čeljusti.

Jaz sem spoje izoliral z geotekstilom, kar nekaj ovojev. Gotovo ni dobro pustiti spoje odprte (kondenz oz. izgube toplote se seveda pojavijo tudi tam).
Link z opisom 'imbusnih' sem dal na prvi strani.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Jaz sem tudi delal z ITAP multifit in je res enostavno.

Nekaj fotk si lahko ogledaš na linku: <!-- m --><a class="postlink" href="https://plus.google.com/photos/114178242074548014387/albums/5900802107519400161?authkey=CKnNhsGU84WTHA#photos/114178242074548014387/albums/5900802107519400161?authkey=CKnNhsGU84WTHA">https://plus.google.com/photos/11417824 ... hsGU84WTHA</a><!-- m -->

Imam sicer malo drugačen sistem dveh razdelilcev za vsako etažo in nato naprekinjene cevi do vsake pipe, ker sem se hotel izogniti T fitingov v tlakih oz. ometih.

LP
Eno hitro vprašanje glede press: Včeraj sem začel spolaganjem pa stiskanjem priključkov. S kleščami sem stisnil do konca itd, vseeno pa se potem fiting lahko zasuče. Je to v redu, ali bi moral biti končni element povsem fiksn in če ga recimo sučeš, bi moral vzvojno cev sukat? Če sem bil razumljiv.
Ne sekiraj se, je dovolj in ni dovolj.

Očitno.
Jaz sem šel danes zjutraj v klet in imam izvir v steni. In polno klet vode.
Tako da me danes čaka štemanje, iskanje T-kosa v zidu in menjava.
Grrrrr.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Pri press-ih, ki sem jih uporabljal, se je cev dala zavrteti. Ne čisto gladko, ampak se je dala. Tesnijo itak O rinčki, zatisk pa drži, da se ne da izpulit.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Hvala, sej v tehničnem smislu tako tudi razumem idejo tega stiska. Javim ko potestiram spoje Wink

Fery, kakšne spoje imaš tam ko boš štemal? Javi rezultat servisa Smile
Zato v moji hiši ni t kosov in spojev v tlakih oziroma stenah. Imam sistem hobotnice - razdelilec in neprekinjena cev do vsake pipe.
Napeljati moram par metrov vodovodne inštalacje, najraje alumplast.
Ker tega ni veliko bi uporabil neke fitinge za vijačenje ( press izposija se mi ne splača najbližja trgovina ki izposoja je predaleč).
Ko sem prebiral to temo sem opazil ,da ste nekateri uporabljali od Itap multifit, ker je tema že starejša ali je kaj novega na področju fitingov za montažo brez POSEBNEGA orodja?

Mojstri :?:
Brez orodja so samo vijačni, kolikor sem videl. Imam doma hidrofor z vijačnimi itap-om zvezan, pa že 5 let brez problemov. Sicer pa preferiram PPR, orodje za spajanje kupiš že za cca 30 evrov. Sploh pri obnovah kopalnic, ko je precej predelav in spojev mi je zakon.
Nekje na netu sem videl ,da imajo tudi "hitre spojke" varjanto.

Ali kdo ve kje se da kupiti (razen v merkurju) še Itap multifit ?
sim radenci
Hvala jih bom kontaktiral. 8)
@ant in @gremlin, kakšne sta pa dala razdelilce? 3/4 na 4x 3/4 ali sta šla iz razdelilcev direkt na 1/2? in seveda, kje sta jih kupila, saj v Merkurju tega nimajo več.
1 2
Iskanje po temi