PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev Cena stiropora in fasade

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
moje mnenje je, da je to zgolj marketinška fora. Nekaj kar se naredi zelo poceni, pa glede na stroške proizvodnje fino proda, je pa res, da je to zgolj moje skromno mnenje. mail še čakam..
Evo, tole sm dobu:
dalmatinc 20 cm 14,52 €
austroterm z folcem 20 cm 9,64 €
austroterm 20 cm brez folca 9,15 €

Carbopor beli 52,19 €
silokon beli 31,4 €

Pravi, pa da se mora za Open stiropor še pozanimat, ker že dve leti ni prodal ene take fasade....bo trajalo še dva dni..pardon..
Pozdrav!

Prebral sem tole temo in me nekaj zanima. Obnavljam 80 let staro hišo in sem ravno pri fasadi.
Hočem ohraniti hišo pri dihanju, pa tudi če to pomeni 5 cm manj fasade in nekaj več kurjenja, kako pa da hišo ''zadihtam'' (bojim se vlage znotraj kot hudič križa).

Govoril sem z arhitehtom, kateri fizično izdeluje hiše in mi je svetoval 10cm kamene volne - dihanje. Sedaj pa berem o nekih open sistemih in ne vem kaj še vse.

Kaj mi svetujete?

p.s.: ali pobstaja še kakšna tema tukaj, da ne bom v napčno skoz drezal?
Citat:Nič novega in revolucionarnega torej. Vprašanje je le, če je vredno razlike v kešu.
Če si se v nekem momentu odločil (verjetno z razlogom) za nosilni zid iz plinobetona, se bo modro odločiti tudi za open sistem izolacije. Za tak sistem se je dobro odločiti, ko ob gradnji predvidevaš, da še nekaj let po vselitvi ne boš zmogel fasadne izolacije. Prav gotovo je ceneje običajni (modularc) opečni zid in poceni (EPS) fasadna izolalcija pred vselitvijo.
Nimam časa - sem v penziji!
Sem potem potrdil izvedbo v open varijanti. Pri sistemu Jubizol doplačilo (z malo pogajanja) ni bilo veliko (ranga 250 EUR pri celotni fasadi), izračun gradbene fizike pa pokaže zid popolnoma brez kondenza v primeru luknjic in bolj paropropustnega armirnega sloja (posebno lepilo), ter silikona kot zaključni sloj.
mihas Napisal:Pozdrav!

Prebral sem tole temo in me nekaj zanima. Obnavljam 80 let staro hišo in sem ravno pri fasadi.
Hočem ohraniti hišo pri dihanju, pa tudi če to pomeni 5 cm manj fasade in nekaj več kurjenja, kako pa da hišo ''zadihtam'' (bojim se vlage znotraj kot hudič križa).

Govoril sem z arhitehtom, kateri fizično izdeluje hiše in mi je svetoval 10cm kamene volne - dihanje. Sedaj pa berem o nekih open sistemih in ne vem kaj še vse.

Kaj mi svetujete?

p.s.: ali pobstaja še kakšna tema tukaj, da ne bom v napčno skoz drezal?

Svetujem ti, naj ti arhitekt pokaže izračune za različne varijante fasadnih sistemov (običajni EPS, EPS z luknjicami, grafitni EPS, volna, multipor, bakelitna izolacija.....), in se potem na podlagi teh izračunov in cen iz ponudb lažje in pravilno odločiš.
Lahko pa sam narediš izračune, ni težko. Poglej si brezplačen program U-Wert na internetu, potem rabiš le še podatke iz tehničnih listov (poišči pri proizvajalcih na internetu), je pa v U-Wert že tudi velika baza materijalov: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.u-wert.net/">http://www.u-wert.net/</a><!-- m -->
tudi sam obnavljam hišo letnik 1933.
tudi mene skrbi to dihanje.v tleh 1 štuka so narejene luknje v smeri leg čez celo hišo in jih bomo ko bo nova fasada ohranili (z zunanje strani edino zaprli z mrežico zaradi mrčesa).
so mi pa različni fasaderji govorili da že samo lepilo zapre hišo,nato šše zaključni sloj (pri meni silikonski ker ni napušča), na notranji strani tudi izravnalna masa.
planiram sicer 15 cm stiroporja na 40cm votlih opek.po toplotni izkaznici je točka kondenzacije v samem zidu-28cm od noter na ven gledano.
Citat:v tleh 1 štuka so narejene luknje v smeri leg čez celo hišo in jih bomo ko bo nova fasada ohranili (z zunanje strani edino zaprli z mrežico zaradi mrčesa).
Ti zračniki so običajno (so potrebni) le do konca stropnikov, da se stropniki sušijo. Brez teh zračnikov je na koncu stropnika kondenz. Ko boš naredil fasadno izolacijo, nevarnosti kondenza na tem mestu ne bo več, zračniki niso potrebni, jih lahko zapreš.
Citat:15 cm stiroporja na 40cm votlih opek.po toplotni izkaznici je točka kondenzacije v samem zidu-28cm od noter na ven gledano.
Malce neobičajno. Kondenza ne bi smelo biti. Razen če: Je zunanji tanki omet na silikonski osnovi? Je votla opeka kaj posebnega (ne modularc)?
Nimam časa - sem v penziji!
slika opeke je tule
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=44592&p=564997&hilit=modularc#p564997">viewtopic.php?f=7&t=44592&p=564997&hilit=modularc#p564997</a><!-- l -->

fasade še ni.
luknje bom verjetno vseeno ohranil.mislim pa da bi moralo biti 15 cm eps dovolj da se prepreči kondenz, po drugi strani pa ne vidim da bi škodilo če se lege vseeno malo sušijo/zračijo.
silikon zato da bo z zunaje strani vodoodbojen, z notranje pa naj bi bil paroprepusten.zaenkrat še nimam boljše ideje.

kje naj bi bil kondenz je izračunano-torej teorija.
"luknje bom verjetno vseeno ohranil"

ki bodo lep toplotni most, in po možnosti POVZROČAL kondenz...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
a če bo zračno - "prepih" misliš da bo vseeno kondenz?
zavedam se da je toplotni most in s tem več energije za ogrevanje zaradi ohlajevanja tal.
vsi mi govorijo-stare bajte se ne zapira.
ko smo zamenjali okna sem tudi mislil da bo plesen pa se ni nikjer pojavila-načeloma je bajta zelo suha ob skoraj nič zračenja-beri luftamo kolikor hodimo ven pa noter čez glavni vhod in na teraso, okna se odpirajo na stežaj za 15 minut ko je slab zrak recimo 1x na teden (malo).
Tudi jaz se strinjam s tabo in nebi zapiral stropnikov, saj potem material ne bo več dihal, kar lahko v končni fazi pomeni tudi trohnenje.
jan1234 Napisal:Stiropor je cca 0,5 eur/cm, zaključni sloj 3 eur/m2, delo cca 12-15 eur /m2, oder v ceni dela, sicer cca 2-3 eur/m2, skupaj za 16 cm cca 30 eur /m2, Pozimi je ta cena , spomladi sigurno 20-30 % več.

Tole je malo čez palec ...oziroma zelo.
Vsak čas mi bodo pričeli izdelovati izolacijsko fasado in kot prvo cene nikakor nisem uspel doseči take kot tukaj piše. Res je, da se dela z računom in da je je potrebno sidrat stiropor. Kar sem uspel doseči je cena 36€ /m2 z DDV za fasado ki ustreza pogojem ekosklada za pridobitev subvencije.
Fasada je 12cm debeline u=0,033, gre se za preko 300m2, tukaj so še balkoni površine 20m2 za izolirat (spodaj in bočno, odkapni profil). Hiša je ometana, se pravi da je treba vse sidrat (prinese skoraj jurja pri tej kvadraturi),treba bo nekaj izravnavat, plus tega bo treba stiropor rezat okoli oken, kjer so sedaj okvirji iz ometa. Aja v ceni je še odstranjevanje vertikalnega opaža, ki je sedaj po stenah 0,5 metra od strehe dol.
Dogovorjeno je še da lahko v času izdelave fasade kotristim oder za barvanja napušča.
Višina stavbe na najbolj izpostavljenem delu je prek 11m...zato sem iskal izvajalca.

Bomo videli kako se bo izkazal. Bom poročal.

Mogoče je da dobite izvajalca za 30€ na/m2, to je verjetno brez računa, brez sidranja in vse grajeno oziroma pripravljeno za izvedbo fasade. Pri realnem primeru, recimo obnova ovoja...pa težko :-)

LP
@ant: povej to montažerjem...

Eno je hiša BREZ izolacije, drugo je Z izolacijo. Drugi problemi, druge rešitve...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
1 2 3
Iskanje po temi