5.3.2014 ob 13:57
moje mnenje je, da je to zgolj marketinška fora. Nekaj kar se naredi zelo poceni, pa glede na stroške proizvodnje fino proda, je pa res, da je to zgolj moje skromno mnenje. mail še čakam..
Citat:Nič novega in revolucionarnega torej. Vprašanje je le, če je vredno razlike v kešu.Če si se v nekem momentu odločil (verjetno z razlogom) za nosilni zid iz plinobetona, se bo modro odločiti tudi za open sistem izolacije. Za tak sistem se je dobro odločiti, ko ob gradnji predvidevaš, da še nekaj let po vselitvi ne boš zmogel fasadne izolacije. Prav gotovo je ceneje običajni (modularc) opečni zid in poceni (EPS) fasadna izolalcija pred vselitvijo.
mihas Napisal:Pozdrav!
Prebral sem tole temo in me nekaj zanima. Obnavljam 80 let staro hišo in sem ravno pri fasadi.
Hočem ohraniti hišo pri dihanju, pa tudi če to pomeni 5 cm manj fasade in nekaj več kurjenja, kako pa da hišo ''zadihtam'' (bojim se vlage znotraj kot hudič križa).
Govoril sem z arhitehtom, kateri fizično izdeluje hiše in mi je svetoval 10cm kamene volne - dihanje. Sedaj pa berem o nekih open sistemih in ne vem kaj še vse.
Kaj mi svetujete?
p.s.: ali pobstaja še kakšna tema tukaj, da ne bom v napčno skoz drezal?
Citat:v tleh 1 štuka so narejene luknje v smeri leg čez celo hišo in jih bomo ko bo nova fasada ohranili (z zunanje strani edino zaprli z mrežico zaradi mrčesa).Ti zračniki so običajno (so potrebni) le do konca stropnikov, da se stropniki sušijo. Brez teh zračnikov je na koncu stropnika kondenz. Ko boš naredil fasadno izolacijo, nevarnosti kondenza na tem mestu ne bo več, zračniki niso potrebni, jih lahko zapreš.
Citat:15 cm stiroporja na 40cm votlih opek.po toplotni izkaznici je točka kondenzacije v samem zidu-28cm od noter na ven gledano.Malce neobičajno. Kondenza ne bi smelo biti. Razen če: Je zunanji tanki omet na silikonski osnovi? Je votla opeka kaj posebnega (ne modularc)?
jan1234 Napisal:Stiropor je cca 0,5 eur/cm, zaključni sloj 3 eur/m2, delo cca 12-15 eur /m2, oder v ceni dela, sicer cca 2-3 eur/m2, skupaj za 16 cm cca 30 eur /m2, Pozimi je ta cena , spomladi sigurno 20-30 % več.