Objave: 331
Teme: 10
Ocena:
0
@csamo tako kot je narisal Žerjavar bi moralo delati tudi v primeru če pripelješ dve različni fazi, torej L1 za menjalna in križno stikalo, ki upravljajo vse tri luči in L2 za menjalno stikalo, ki ugaša/užiga samo eno luč. Edino ena luč bi malenkost blinknila (v primeru, ko bi imel prižgane vse 3) ko bi preklopil na stikalu za eno luč, saj bi prešla iz napajanja L1 na L2 oz. obratno vmes pa delček sekunde nič.
Najbolje pa res da narišeš kako je trenutno da ti bodo znali bolje svetovat, kaj kam povezat in jatero stikalo not vtaknit :lol:
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Medfazno napetost na izmeničnem stikalu za luč - ne hvala!
V tistem delčku sekunde se jeziček pelje z enega na drugi kontakt, razdalje pa je cca 1 mm. Če špricne, bo špricnilo dobro.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Evo, momci, da še javim kako sem rešil zadevo.
Ker mi ni bilo narazen za jemat celega sistema (luči in stikal), da bi videl točno kakšna je vezava, sem se znašel nekoliko drugače. Ker je imela plafonjera možnost montaže dodatne "fasunge", sem pač nabavil še eno za 2 EUR v Bau... Sedaj sta na omenjeni luči pač dve žarnici, vsaka iz svojega tokokroga (ta drugo stikalo je bilo dejansko na tokokrogu oziroma varovalki od WC-ja), vsaka na svojem stikalu. Je pa oboje vezano na isto 0 (modri vodnik). Bo tako OK? Dela pa BP...
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
pa še manjši problemček zna biti pri vsem tem, vkolikor imate v hiši trifazni priključek in pa poleg tega instalacijo izvedeno tako da je navedena razsvetljava napajana z dveh fazah, potem te risbice ne bodo niti malo držale, saj bo pokalo vsakič, ko bosta prižgani obe veji razsvetljave. Bo pač potrebno prevezati razsvetljavo na samo eno fazo. Če pa je napajanje enofazno, pa risbice držijo, vendar potem omenjenega kratkega stika tudi nebi smelo biti na samem začetku, razen če se je na stikala "prikradla" kakšna nula.