PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri kotel ladan 18

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
takole, od očesa, kako zafrknjeno pa je popravit tkole kotel ki malo solzi, pa da je recimo luknja 45x10 cm na voljo za dostop? kako sploh spucat katran? z brenerjem? pa potem drateno krtačo?
Nad registrom verjetno nimaš katrana. Katran se nabere na delu kjer imaš pokrov za direktni izpust dimnih plinov ob začetku kurjenja. Tam pa se razlije katran. Ta katran jaz odstranjujem s špohtelnom in dletom. Se na ta način da zelo dobro očistit. Gre pa res zelo počasi. Centimeter za centimetrom. Bi tudi tebi priporočil, da najprej opraviš na tak način in se šele nato lotiš z brenerjem če bo treba. Problem pri brenerju je ta, da segreješ ves kotel in takrat se začne smodit ves katran v kotlu. Take izkušnje imam od rezanja starega štadlerjevega kotla. Sva s kolegom zaradi dima in plinov kar nekajkrat ušla iz kurilnice, kljub maskam in odsesalni cevi
Hoj, aleks meni kotel še dobro služi, jaz ga imam od začetka delovanja priklopljenega na zalogovnik, sicer je nekoliko popokal termo beton na spodnjih vratih vendar sem rešil s ploščo šamota...
1 ... 5 6 7 8 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi