PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri cena talnega ogrevanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
borovničan !!

tole pa je za pijačo !!!

hvala !!
Regulacija talnega je predvsem problem v prostorih, ki imajo velika okna na jug! To nisem napisal na pamet, ampak sem živel v hiši s talnim 15 let! Dokler nisem imel par malih radiatorjev, je bil problem z regulacijo. Ravno tko , kadar se je na hitro shladilo, pa da še nismo redno kurili,je trajalo par dni, da se je temperatura ujela. Kurili smo na drva, trajnožareča Ferot.peč, v dnevni sobi in spalnici lamelni parket, hodnik in kopalnica ploščice, otroška soba laminat. Noben problem. Se pa strinjam, da je to najboljši način ogrevanja in kdor ga enkrat ima, noče drugega! Tud jaz v drugi hiši ga imam v vseh prostorih, v kombinaciji z radiatorji, ker imam dost oken na jug .
Sajko, zakaj so okna na jug problem? Sicer pa hvala za odgovore. Mimogrede, na kaj kurite? LP
Kaj mi je tega treba bilo...Lp
Okna na jug so problem zato, ker je v tistih prostorih čez dan vroče, ponoč pa hladno-če talno ponoč greje prostor na normalno temperaturo, potem ko začne sonce gret, postane prevroče v prostoru, oz. če talno lovi dnevno temperaturo, je potem ponoči prehladno. Preprosto ima talno predolg odzivni čas, da bi v roku enga dneva lahko ujel neko temperaturo. Ravno tko je, če pride jeseni kakšen res mrzel dan-preden zakuriš, pa da se tlaki segrejejo, je tisto že mimo, če imaš pa kakšen radiator pa teh hitrih sprememb ni problem lovit. Vsaj take izkušnje imam jaz.Jaz sem imel tko, da sem s talnim vzdrževal neko prijetno temperaturo tal, z radiatorji sem pa dogreval po potrebi. Pa ponoč, ko ne rabiš v hiši tko toplo, mi je sam talno delalo. Jesen, ko še ni blo tko hladno, smo pa za kakšen dan sam radiatorje greli, brez talnega. Sem imel pa sam v dnevni sobi , v kopalnici. V kopalnici ponavad ne zadošča sam talno, moraš imet še nekaj, sploh če se ti dopade, da je v kopalnici res toplo. Pa tud v jeseni, ko se vsi prostori še ne kurijo, je prijetno, če je v kopalnici toplo.
1 2
Iskanje po temi