Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
Potem imaš verjetno fi horizontale dovolj velik, da se v njem ne tvori zamašek. Mislim pa da moraš oddušek vseeno sanirati in pustiti. V greznici, ki je verjetno hermetično zaprta, se tvorijo plini, ki se ti bodo, če ne bo odduška, začeli pojavljati v kopalnici.
Objave: 166
Teme: 6
Ocena:
0
Ok. Hvala, bom saniral tudi ta del.
Objave: 204
Teme: 27
Ocena:
0
Da si sposodim temo in ne odpiram nove. Ali je fi50 dovolj za oduh wcjev? En wc je v pritličju en v mansardi. Vse strešnike, ki sem jih gledal imajo pripravljeno cev za fi75 ali več.
Ali obstaja reducir, iz fi50 na fi75. Iz fi75 na fi50 sem jih videl nisem pa videl, da bi obstajalo obratno.
hvala
Objave: 340
Teme: 26
Ocena:
0
Bi še jaz eno vprašanje.... ali je oddušek sploh potreben pri edinem wc v hiši? V načrtih je vrisan. V vrtni lopi ga nimam, pa ne opazim nobenega nepravilnega delovanja....imam MKČN. V čem je potem point??
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
2.1.2021 ob 20:00
(*Zadnja sprememba objave: 2.1.2021 ob 20:02 uporabnik Homer.)
Point je v tem, da ko "zadevo" odplakneš ustvariš podtlak v kanalizaciji. Ta pa zavira normalen pretok, lahko pa tudi izprazni sifon, potem pa boš vohal smrad....
Koliko zavira je pa odvisno od razvejanosti in naklonih kanalizacije.
Ker praviš da je v načrtu, ga pač daj saj je to nepomemben strošek.....
Ocena:
0
4.1.2021 ob 15:47
(*Zadnja sprememba objave: 4.1.2021 ob 15:51 uporabnik zerdoner.)
Sej ravno zato sprašujem, ker sem imel sedaj oduh na strehi z original creaton strešnikom in sem imel težave z kondenzom. Sedaj bi speljal oduh na podstreho z fi50 cevjo in z protismradno zaporo. Sekundarno kritino nazaj zadelat in navaden strešnik nazaj gor.
Kako bi pa najbolj pravilno zadelal sekundarno kritino (tisto luknjo od strešnika).
Še nekaj...ali more bit MČN prezračevana? Ker če dam protismradno zaporo potem zaprem odzračevanje. Na netu sem pa bral, da more biti MČN prezračevana. kako je z tem narejeno?
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
zerdoner,
bi ostal na fi 75 ali kar na fi110.
Imaš možnost izdelati odduh na sami MČN? Drži, se pojavlja , da nastane " plinski udar " nazaj po ceveh .
Imaš opcijo, da ga izpelješ ven iz strehe? Na koncu samo mrežica.
Lep pozdrav
Ocena:
0
Sedaj sem imel izpeljano iz strehe in mi je na tisti rebrasti cevi kondenziralo na zunanji strani in posledično zmočlo izolacijo. Zdej sem speljal na podstreho in dal gor protismradno zaporo. Poleti bi dal nazaj na streho vendar bi moral drugače narediti, da se kondenz ne pojavi ponovno. V mislih sem imel, da bi cev ovil v armafleks izolacijo. Je pa podstreha izolirana med špirovci tako, da ni čisto hladna
Objave: 340
Teme: 26
Ocena:
0
@homer vem kako deluje kanalizacija ampak zakaj pri meni ni še niti enkrat izpraznilo sifona....morda bi to naredilo pri manjši kanalizacijski cevi ampak saj itak manj kot 110 nemoreš dat. pa mislim da tudi v stari hiši iz 70 let nimamo odduha pa tudi ni nikoli prišlo do tega. Imamo pa 2x wc en nad drugim in še 1x na drugi cevi...
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
Podtlak nastane, če se v odtočni cevi pri izplakovanju naredi čep. Če je odtočna cev dovolj široka ali dolžina med WC in greznico kratka, potem nevarnosti izpraznitve sifona ni.
Druga nevarnost, v primeru, da ni odduha in so v glavno odtočno cev napeljani tudi odtoki iz umivalnikov, kopalne kadi ali talnega sifona je, da se bodo izpraznili ti sifoni.