Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:višinske razlike med črpalko (ki bo v hiši cca. 5m), razdalja cca.15m
Če je višinska razlika med dnom rezervoarja do črpalke, ti to zmore vsaka (bau-bau) črpalka za hišni vodovod. Bi ti pa priporočal večjo tlačno posodo, kot je običajno že vgrajena. Kupi črpalko in posebej še vsaj 100 l tlačno posodo (morda kdo to imenuje rezervoar ali ....?). Majhna tlačna posoda poveča število vklopov črpalke, kar je glavni razlog za okvaro črpalke.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 28
Teme: 5
Ocena:
0
Za višino bo verjetno res OK, a trgovci(bauhaus) so me prepričevali da je lahko razdalja od rezervoarja do črpalke nekje ok. 9-10m, pa mi to ni bilo jasno, pod katero karakteristiko to piše, če sploh?
Kako pa potem montiraš tlačano posodo na črpalko ki že ima vgrajeno posodo, a tisto lahko odklopiš in zvežeš na ta novo?
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat: razdalja od rezervoarja do črpalke nekje ok. 9-10m
Zaradi hitrosti toka vode skozi dolžino cevi so tudi tlačne izgube, ki se prištevajo onim zaradi višine. Pri večjih dolžinah se vzame debelejšo cev, da se zmanjša hitrost vode in s tem tlačne izgube.
Obstoječo tlačno posodo pustiš. Dodatna tlačna posoda se priključi kjerkoli na cev (na tlačni strani črpalke - enako kot pipa).
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 28
Teme: 5
Ocena:
0
Hvala zaenkrat grem sedaj mal pogledat cene teh d... črpalk...lp